Τα Μετέωρα με το βλέμμα ενός Ιάπωνα – Συνέντευξη στο GreeceJapan.com

日本語

meteora-from-air_1

Είναι ένα από τα ομορφότερα βίντεο που έχουμε δει για τα Μετέωρα. Δημιουργός του ένας Ιάπωνας! (o οποίος υπογράφει το βίντεο και τις φωτογραφίες με το user name TKYSSTD). Το GreeceJapan.com μίλησε μαζί του και τον ευχαριστούμε θερμά που αποτύπωσε και μοιράστηκε μαζί μας την μαγεία του ιερού αυτού τόπου.

Συνέντευξη στην Junko Nagata/ GreeceJapan.com. Τόκιο

Πανέμορφο και εντυπωσιακό το βίντεο σας για τα Μετέωρα. Πότε και πως το γυρίσατε; 

To γύρισμα έγινε τον Ιανουάριο του 2014. Χρησιμοποίησα ένα Multicopter (τώρα είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο) με κάμερες GoPro και BlackMagic Pocket Cinema Camera. Το σημαντικό για μένα τόσο στο γύρισμα όσο και στο μοντάζ ήταν να καταφέρω να μεταφέρω στο τελικό αποτέλεσμα αυτό το δυνατό συναίσθημα συγκίνησης που ένοιωσα όταν επισκέφτηκα πρώτη φορά τα Μετέωρα, αυτό που με έκανε να φωνάξω από θαυμασμό και την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά!

Τα Μετέωρα έχουν πολλά πλούσια τοπία και επιλογές για βιντεοσκόπηση. Λυπάμαι που είχα στη διάθεσή μου μόνο 2 μέρες για τα γυρίσματα και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να κάνω μια προκαταρκτική έρευνα για το βίντεο. Να σας πω την αλήθεια θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο.

Οι εντυπώσεις σας από τα Μετέωρα μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων;

Η προσοχή του επισκέπτη επικεντρώνεται στην παράξενη θέα των μοναστηριών που είναι χτισμένα στους απόκρημνους βράχους. Γυρίζοντας το βίντεο είδα πολλά όμορφα τοπία εκτός των μοναστηριών που μου προκάλεσαν έκπληξη. Μου άρεσε ιδιαίτερα όταν καθόμουν για πολύ στο ίδιο σημείο και έβλεπα τις εναλλαγές του τοπίου καθώς περνούσε η ώρα…Ήταν κάτι σαν γιατρικό για μένα.
Επίσης η Καλαμπάκα, η πανέμορφη αυτή πόλη στους πρόποδες των Μετεώρων, αξίζει την επίσκεψή μας. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε έχοντας ανέβει μόνο στους βράχους των Μετεώρων και τα μοναστήρια.

Τα μελλοντικά σας σχέδια; Έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε βίντεο και για άλλα μέρη της Ελλάδας;

Υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη σε όλο τον κόσμο, που είναι υποψήφια στη «λίστα» μου. Όμως δεν μπορώ να μην σκεφτώ την Ελλάδα με τα τόσα πολλά γοητευτικά τοπία, τα νησιά του Αιγαίου, τους αρχαιολογικούς χώρους κ.α. Είμαι σίγουρος ότι πρέπει να επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα. Χαίρομαι πολύ που μου δώσατε ιδέες για επόμενα γυρίσματα, «άγνωστα» για τους ξένους αλλά και «γνωστά» για τους Έλληνες.

meteora-from-air_2
Το Multicopter πετάει στον ουρανό των Μετεώρων

meteora-from-air_3

Video-photos (c) TKYSSTD

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services