ギリシャ:減税後、価格の下がった飲食店の見つけ方

Παρά τον ελληνικό φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ), που ισοδυναμεί με τον φόρο κατανάλωσης της Ιαπωνίας, μειώνεται από 23% σε 13% στον κλάδο των εστιατορίων, μέχρι σήμερα περισσότερες από 100.000 ελληνικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων και καφετεριών, η πλειοψηφία των εστιατορίων δεν έχει λάβει αυτό «μπλε αυτοκόλλητο» , που πιστοποιεί ότι οι τιμές έχουν μειωθεί πάνω από 5% μετά τη μείωση του φόρου.

Αυτή τη φορά, ο μειωμένος συντελεστής φόρου προστιθέμενης αξίας για τον κλάδο της εστίασης μειώθηκε από 23% σε 13%, μείωση κατά 10 μονάδες.
Επιπλέον 10 μονάδες, όπως αναφέρει η ελληνική κυβέρνηση, η πτώση των τιμών πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 5%, λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη πολλοί επιχειρηματίες προσπαθούν να διατηρήσουν τις τιμές χαμηλά.Οι πραγματικές τιμές αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 8,1% λόγω της μείωσης φόρος αξίας.

Ωστόσο, ο λόγος που πολλά εστιατόρια δεν έχουν λάβει ακόμη αυτό το αυτοκόλλητο είναι ότι όταν ο φόρος προστιθέμενης αξίας αυξήθηκε στο 23% στον κλάδο των εστιατορίων, η αύξηση του φόρου δεν μετακυλίθηκε στις τιμές.

Όταν πηγαίνετε σε ένα γωνιακό εστιατόριο ή ταβέρνα στην Ελλάδα, μπορείτε να καταλάβετε κοιτάζοντας αυτό το μπλε αυτοκόλλητο εάν οι τιμές του μενού του εστιατορίου είναι περισσότερο από 5% φθηνότερες μετά τη μείωση του ΦΠΑ. .

●GreeceJapan.com/ Junko Nagata

関連記事

FOCUS GREECE-JAPAN

最新記事

POPULAR