ブタリス・テサロニキ市長、「世界で最も優れた市長」最終選考候補者に

Καθώς η προθεσμία ψηφοφορίας για το « World Mayor 2014» , το οποίο χρηματοδοτείται από το City Mayors Foundation και επιλέγει πλησιάζει στα τέλη Οκτωβρίου φέτος, αυτό έχει γίνει καυτό θέμα στην Ελλάδα. .

Μεταξύ των 26 τελικών υποψηφίων δημάρχων από πόλεις σε όλο τον κόσμο, η πόλη της Θεσσαλονίκης κέρδισε τις δημοτικές εκλογές σε όλη την Ελλάδα τον Μάιο του τρέχοντος έτους και ανέλαβε τη δημαρχία για δεύτερη συνεχή θητεία . Αυτό συμβαίνει επειδή ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έχει έχει εκλεγεί.

Την εποχή του πρώτου γύρου των υποψηφίων, ο πρώην δήμαρχος Χανίων Κρήτης, ο Μανώλης Σκουράκης, δήμαρχος Περιστερίου, προάστιο της Αθήνας, ο Ανδρέας Παχατουρίδης και οι Ιάπωνες υποψήφιοι, ο δήμαρχος Toshito Kumagai της πόλης Chiba και ο δήμαρχος Soichiro Takashima της πόλης Fukuoka. Ο Δήμαρχος Μπουτάρης επιλέχθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Μπουτάρη, αλλά ο Δήμαρχος Μπουτάρης ήταν ο μόνος που επιλέχθηκε μεταξύ των 26 φιναλίστ. Οι 26 φιναλίστ περιλάμβαναν τέσσερις πόλεις στη Βόρεια Αμερική, τέσσερις πόλεις στη Νότια Αμερική, Δήμαρχους από εννέα ευρωπαϊκές πόλεις, έξι ασιατικές πόλεις, μία Αυστραλιανή πόλη και δύο αφρικανικές πόλεις αναφέρονται.

Το City Mayors Foundation ιδρύθηκε το 2003. Αυτή είναι η έβδομη φορά που οι εκλογές του Παγκόσμιου Δημάρχου διεξάγονται κάθε δύο χρόνια από το 2004, με την Ντόρα Μπακογιάννη, την τότε δήμαρχο Αθηναίων, να εκλέγεται το 2005.

Οι ψήφοι θα γίνονται δεκτές μέσω email . Η προθεσμία λήγει στα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και η ανακοίνωση έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2015.

・World Mayor 2014 / Σύντομη λίστα: Ψηφίστε τώρα-Κάθε ψήφος μετράει (*Πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση των υποψηφίων και την ψηφοφορία)

関連記事

FOCUS GREECE-JAPAN

最新記事

POPULAR