Η Ιαπωνία στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας PSAROKOKALO

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας – PSAROKOKALO γιορτάζει τα 10 του χρόνια και επιστρέφει στην πρωτεύουσα, από 15 εώς 21 Σεπτεμβρίου 2016, με νέες προτάσεις, τεχνολογικές καινοτομίες και γενικότερα ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η ελληνική αλλά και παγκόσμια παραγωγή. Θα φιλοξενηθεί φέτος στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28, Στοά Κοραή) και στο ΤΗΕ ΒΟΧ Αthens (Δορυλαίου 12, Πλ. Μαβίλη), ενώ η αφίσα του φετινού φεστιβάλ φιλοξενεί το εικαστικό έργο “Illusions”,  του Τίμου Λειβαδίτη, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για το PSAROKOKALO.

Φέτος το φεστιβάλ, εκτός από το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα και το διαγωνιστικό πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής εγκαινιάζει ένα ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμένο αποκλειστικά στη ελληνική παραγωγή και ένα ξεχωριστό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών με θέμα την Οικολογία. Επίσης θα γίνει η πρώτη πανελλαδική προβολή, του πρώτου διαδραστικού κινηματογραφικού event που γυρίστηκε ποτέ, του Late Shift, της πρώτης μεγάλου μήκους παραγωγής χτισμένης πάνω στο πρωτοποριακό κινηματογραφικό format CtrlMovie.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα διαγωνισθούν είναι η “Ping Pang” του Yoichi Tanaka (Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα) παραγωγή Ηνωμένο Βασίλειο-Ιαπωνία και η ιαπωνική “Parade” de Satie” του Koji Yamamura (Διαγωνιστικό πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής).

FOCUS ON JAPAN

Και βέβαια το PSAROKOKALO, γνωστό για την αγάπη του στην Ιαπωνία, περιέχει την ενότητα Focus On Japan όπου στο πλαίσιο της συνεργασίας με το διακεκριμένο Short Shorts Film Festival & Asia μας φέρνει στην καρδιά του ιαπωνικού κινηματογράφου επτά νέες ταινίες (παράγωγης 2014 –-2016) που έχουν ξεχωρίσει σε φεστιβάλ της Ιαπωνίας, καλύπτουν ένα ευρύ θεματικό φάσμα, από την επιστημονική φαντασία μέχρι την καθημερινή ζωή, ιδωμένα όμως μέσα από το πρίσμα μιας κουλτούρας τόσο διαφορετικής από τη δική μας.

Οι ταινίες του FOCUS ON JAPAN θα προβληθούν στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21:30- 23:00 είναι:

Every time we say goodbye σκηνοθεσία: Kenji Kurata

EVERYTIME-WE-SAY-GOODBYE

Sociopaths σκηνοθεσία A.T

Man in Phone σκηνοθεσία: Mackenzie Sheppard

BLUE σκηνοθεσία: Yukinori Makabe

BLUE

Joseon-Korea σκηνοθεσία: Ryo IkTong

Joseon_kroea

The Fox of Shichigorosaw σκηνοθεσία: Tune Sugihara

Between the Lines σκηνοθεσία: Daisuke Yamaoka

Between the Lines

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα