Η Ελλάδα καταδικάζει τη νέα εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδικάζει τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα το πρωί της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουνάν της Πιονγιάνγκ στις 6:57 ώρα Ιαπωνίας, πέρασε πάνω από το Χοκάιντο και κατέπεσε στη θάλασσα στις 7:16 περίπου 2.000 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού.

Η εκτόξευση έγινε μια ημέρα μετά τις απειλές της Βόρειας Κορέας περί «βύθισης της Ιαπωνίας» και μετατροπής των ΗΠΑ «σε στάχτες». Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιοσιχίντε Σούγκα χαρακτήρισε τις επανειλημμένες προκλήσεις ανεπίτρεπτες και αργότερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επισήμανε ότι οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Βόρειας Κορέας πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα, προσθέτοντας πως ενέργειες όπως η σημερινή «απειλούν την παγκόσμια ειρήνη».

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, η οποία επανειλημμένα παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, αψηφώντας τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Το σημερινό περιστατικό αποτελεί μία ακόμη σοβαρή πρόκληση κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.
Καλούμε την Πιονγκγιάνγκ να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο με τη διεθνή κοινότητα προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Υπενθυμίζουμε επίσης την υποχρέωση των αρμοδίων διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών να αποκαλύψουν τις χώρες που τροφοδοτούν το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ με τεχνολογία και υλικά.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ