Υποτροφίες της Yamaha Music Foundation of Europe για πιάνο

Η Yamaha Music Foundation of Europe αναγγέλλει το 26ο έτος εφαρμογής του προγράμματος υποτροφιών για σπουδαστές μουσικής.  Συνολικά θα δοθούν 45 υποτροφίες σε σπουδαστές μουσικής ανώτερων μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε 31 ευρωπαϊκές χώρες. Το έτος 2014/2015, οι υποτροφίες θα δοθούν στην κατηγορία χάλκινα πνευστά. Οι όροι του διαγωνισμού μπορεί να διαφοροποιούνται μερικώς, ανάλογα με τη χώρα διοργάνωσης.

Ο ελληνικός διαγωνισμός προβλέπει τη χορήγηση μίας υποτροφίας αξίας 2.000,00 Ευρώ σε σπουδαστή που φοιτεί σε αναγνωρισμένο Ωδείο, Μουσική Σχολή ή Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα, με ειδίκευση σε χάλκινο πνευστό όργανο και έχει γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1990.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την Αίτηση Συμμετοχής και να τη στείλουν στην Επιτροπή Διοργάνωσης της YMFE στην  Ελλάδα, μαζί με μία ηχογράφηση σε CD ή DVD δύο έργων, από δύο διαφορετικές μουσικές εποχές για σόλο όργανο ή με συνοδεία πιάνου. Η συνολική διάρκεια των δύο ηχογραφήσεων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 λεπτά.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα υποτροφιών του έτους 2014 /2015 είναι η 30ή Νοεμβρίου 2014. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους στην επιτροπή διοργάνωσης της χώρας όπου σπουδάζουν.

Διαδικασία επιλογής: Αρχικά μέσω των ηχογραφήσεων και στη συνέχεια μέσω ζωντανής ακρόασης σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί (Ιανουάριος 2015). Όσοι από τους αιτούντες κληθούν να συμμετάσχουν στη ζωντανή ακρόαση,θα πρέπει να ερμηνεύσουν και πάλι δύο έργα από δύο διαφορετικές μουσικές εποχές.

Περισσότερες πληροφορίες: Ωδείο Φίλιππος Νάκας , Ιπποκράτους 41, Αθήνα, τηλ.: 210 3634000

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα