Υποψήφια για 5 βραβεία στο Φεστιβάλ της Μαδρίτης η μικρού μήκους ταινία «Έλλη»

eli-movie-greece

Πέντε βραβεία διεκδικεί η μικρού μήκους ταινία «Έλλη» της Γιάννας Δελατόλα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαδρίτης που διοργανώνεται από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου 2014. Συγκεκριμένα, η ταινία της οποίας τα κείμενα υπογράφει η Έλη Κριθαράκη είναι υποψήφια για τα βραβεία: 

-Καλύτερου Σκηνοθέτη Ξενόγλωσσης Μικρού Μήκους Ταινίας: Γιάννα Δελατόλα
-Καλύτερης Ξενόγλωσσης Μικρού Μήκους Ταινίας: Γιάννα Δελατόλα
-Καλύτερου Πρωτότυπου Ξενόγλωσσου Σεναρίου: Γιάννα Δελατόλα και Έλη Κριθαράκη
-Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου Ξενόγλωσσης ταινίας: Ιωάννα Καφταντζή-Χαστά
-Καλύτερου Β’ Ρόλου Ξενόγλωσσης ταινίας: Ηλέκτρα Μαμινάκη

Έλλη (Eli)

Αφηγηματική μικρού μήκους ταινία. Διάρκεια: 11’30’’
Είδος: Δράμα με κωμικά στοιχεία.
Γλώσσα: Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Σύνοψη
Η Έλλη την οποία υποδύεται η Ιωάννα Καφταντζή-Χαστά δεν μπορεί να συγκεντρωθεί. Είναι άνεργη, ζει με τους γονείς της και προσπαθεί να παραμείνει αισιόδοξη για το μέλλον. Σύντομα γίνεται τριάντα και η ενηλικίωση φαντάζει σαν ένα αφηρημένο όνειρο.

Η ταινία αφηγείται τα αδιέξοδα μίας νέας γυναίκας από την Αθήνα ενώ παράλληλα περιγράφει την ανάγκη της να συνεχίσει να ονειρεύεται. Η ταινία σκιαγραφεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικογένειας στην συγκυρία της κρίσης. Η υπερπροστατευτικότητα, το ειδικό βάρος της ελληνικής οικογένειας με τα εφόδια που προσφέρει αλλά και τους περιορισμούς που επιβάλει στα παιδιά της, είναι θέματα που αγγίζει. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα και έχει ως σκηνικό την ελληνική δημοσιονομική κρίση που έχει εκτοξεύσει την ανεργία στα ύψη* και έχει γνωστές αλλά και άγνωστες συνέπειες.

* Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το 2013 (μέσος όρος) το ποσοστό ανεργίας στην ηλικία 15-24 χρονών είναι 38,9% ενώ για την ηλικία 25-64 χρονών είναι 13,7%. 

Η Γιάννα Δελατόλα (κινηματογραφίστρια, σκηνοθέτης και σεναριογράφος) γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Tufts University των ΗΠΑ, συνέχισε με μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές στο SOAS (School of Oriental and African Studies) στο Λονδίνο και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας και μοντάζ. Τα τελευταία χρόνια μένει στη Νέα Υόρκη όπου και βρίσκεται αυτή την εποχή.

Η Έλη Κριθαράκη (σεναριογράφος και δημοσιογράφος) γεννήθηκε στο Owase της Ιαπωνίας, είναι από την Κρήτη και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας και μοντάζ, καθώς και φωτογραφίας.  Ως δημοσιογράφος η κ. Κριθαράκη έχει συνεργασίες στις εκπομπές Εξάντας και Focus της ΝΕΤ και υπήρξε ερευνήτρια σε ντοκιμαντέρ όπως τα «Σαουδική Αραβία, Κάτω από το Πέπλο» και «Δέλτα, Οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου» κ.α.

Η ηθοποιός Ιωάννα Καφταντζή-Χαστά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της σχολής υποκριτικής Lee Strasberg Theater and Film Institute της Νέας Υόρκης όπου ζει και εργάζεται σήμερα.

Βασικοί Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννα Δελατόλα

Κείμενα: Έλη Κριθαράκη
Σενάριο: Γιάννα Δελατόλα

Ηθοποιοί:
Ιωάννα Καφταντζή – Χαστά

Χρήστος Αλεξάνδρου
Άγγελος Νιάκας
Ηλέκτρα Μαμινάκη
Θεοδώτα Λούκας

Συντελεστές – Συνεργείο:
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Kirsten Tan

Βοηθός Σκηνοθέτη: Jennifer Suhr
Α’Ηλεκτρολόγος: Chananun Chotrungroj
Σκηνικά/Κουστούμια: Μαριάννα Στρατογιαννάκη
Μιξάζ Ήχου: Nikita Liamzine, Ryan Carmichael
Σχεδιασμός Ήχου: Λίβια Νερουτσοπούλου
Μοντάζ: Γιάννα Δελατόλα
Μουσική: Στάθης Δρογώσης

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ