Υποχρεωτικές οι κάμερες ασφαλείας στα ιαπωνικά τρένα

Φωτογραφία: GreeceJapan.com

H Ιαπωνία είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, ωστόσο μια σειρά βίαιων περιστατικών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε τρένα έχουν προκαλέσει ανησυχία και οδηγούν την ιαπωνική κυβέρνηση στη λήψη πρόσθετων μέτρων, με πρώτο την υποχρεωτική εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στα βαγόνια όλων των νεότευκτων τρένων. Αρκετές εταιρείες έχουν ήδη εγκατεστημένες κάμερες στους συρμούς, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό.

Το μέτρο πάρθηκε αφότου το Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού αντάλλαξε απόψεις με μεγάλες σιδηροδρομικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Japan Railways.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος υπουργός κ. Τετσούο Σάιτο, «τα υπάρχοντα μέτρα για την πρόληψη της εγκληματικότητας στα τρένα δεν είναι επαρκή καθώς έχει δοθεί περισσότερη έμφαση στην ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου και την αποφυγή ατυχημάτων».

Στο πλαίσιο των μέτρων οι σιδηροδρομικοί φορείς καλούνται να ενημερώνουν επαρκώς το επιβατικό κοινό για τις ενέργειες που πρέπει να προβεί σε καταστάσεις επείγουσας ανάγκης εξηγώντας τους τον τρόπο χειρισμού των μοχλών που ανοίγουν χειροκίνητα τις πόρτες των βαγονιών, τα κουμπιά έκτακτης ανάγκης κ.α.

Παράλληλα το Υπουργείο προέτρεψε τις εταιρείες να ζητήσουν τη συνεργασία και κατανόηση των επιβατών σε πιθανό έλεγχο των αποσκευών τους για λόγους ασφαλείας, μετά από σχετική αναθεωρημένη διάταξη που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο.

Στις 31 Οκτωβρίου σε τρένο της γραμμής Keio στο Τόκιο, ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες και έβαλε φωτιά τραυματίζοντας 17 άτομα, ένα από τα οποία σοβαρά, ενώ τον περασμένο Αύγουστο ένας άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι 10 επιβάτες σε τρένο της Odakyu Electric Railway.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ