Ξενώνας για τους λάτρεις των σιδηροδρόμων ανοίγει το Δεκέμβριο στο Τόκιο

Δείτε φωτογραφίες μας από το Train Hostel Hokutosei στο iaponia.gr

Μπορεί η σιδηροδρομική εταιρεία East Japan Railway (JR East) να απέσυρε το τρένο Hokutosei που συνέδεε για 27 χρόνια το Τόκιο με το Σαππόρο, πρωτεύουσα του Χοκάιντο του βορειότερου μεγάλου νησιού της Ιαπωνίας, ωστόσο δίνει την ευκαιρία της «ατμόσφαιρας» του ταξιδιού στον ξενώνα που θα ανοίξει τις πόρτες του στις 15 Δεκεμβρίου στην ιστορική περιοχή Νιχονμπάσι του Τόκιο.

Το επταόροφο Train Hostel Hokutosei θα μπορεί να φιλοξενεί 78 «ταξιδιώτες» στα δωμάτια αντίγραφα των κουκετών της κλινάμαξας, σε τιμές που κυμαίνονται από 2.500 μέχρι 4.000 γιεν τη νύχτα (20 έως 33 ευρώ). H JR East ελπίζει ότι θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από ξένους τουρίστες όσο και από Ιάπωνες «ντένσα οτάκου» ή «τέτσου» (έτσι αποκαλούνται στην Ιαπωνία αυτοί που ασχολούνται μανιωδώς με κάθε τι που έχει σχέση με τα τρένα) μια και το Hokutosei ήταν το τελευταίο από τα «μπλε τρένα» της Ιαπωνίας. Αυτά τα τρένα ήταν κλινάμαξες μεγάλων αποστάσεων και ονομάστηκαν έτσι λόγω του χρώματος των βαγονιών.

Το τρένο είχε ξεκινήσει δρομολόγια το Μάρτιο του 1988 και συνέδεε το σταθμό του Ουένο του Τόκιο με το σταθμό του Σαππόρο, σε ένα ταξίδι 16 ωρών μέσω του Τοχόκου, της βορειοανατολικής Ιαπωνίας. Αποσύρθηκε το 2015 λόγω της καινούργιας γραμμής Hokkaido Shinkansen με τρένα υψηλής ταχύτητας που καλύπτουν τη διαδρομή σε 4 περίπου ώρες (μέχρι το σταθμό Shin-Hakodate-Hokuto).

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ