Ξεκίνησε και επίσημα η περίοδος των βροχών στην Ιαπωνία

Η περίοδος των βροχών σε έργα Σιν Χάνγκα του Χασούι Kαουάσε (1883-1957) και Τσουτσίγια Κόιτσου (1870-1949) 

Δεκαπέντε μέρες νωρίτερα από πέρσι στο βόρειο τμήμα του Κιουσού και τέσσερις μέρες αργότερα στις ευρύτερες περιοχές του Τόκιο (Κάντο), Κοσίν, Χοκουρίκου και νότιου Τοχόκου εμφανίστηκε φέτος – σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας – το «τσουγιού», η περίοδος των βροχών που στη Νοτιοανατολική Ασία αποκαλείται γενικότερα «μουσώνας». Αν και η κοινή πεποίθηση είναι ότι κατά τη διάρκεια του τσούγιου, που επί λέξει μεταφράζεται «η βροχή των δαμάσκηνων» καθώς τότε ωριμάζει ο συγκεκριμένος καρπός, βρέχει διαρκώς, στην πραγματικότητα οι βροχοπτώσεις εξαρτώνται από την περιοχή και τη χρονιά –το σίγουρο πάντως είναι ότι όσοι επισκέπτονται τη χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της, ανεπίσημης πέμπτης εποχής, έρχονται αντιμέτωποι με μια ποικιλία βροχών που ποικίλλουν από τις απλές ψιχάλες που δε χρειάζονται καν ομπρέλα, ως τις καταρρακτώδεις μπόρες που μπορούν να προκαλέσουν κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες.

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι το τσουγιού είναι η χειρότερη περίοδος να επισκεφθεί κανείς την Ιαπωνία, και όντως, ο τουρισμός της χώρας πέφτει τη συγκεκριμένη περίοδο που κρατάει περίπου ενάμιση μήνα στην πραγματικότητα με λίγη προετοιμασία μπορεί κανείς να δει θεαματικά όμορφα τοπία, ειδικά με τις ομίχλες που σχηματίζονται μεταξύ των βροχών. Αν είναι εφοδιασμένος με αδιάβροχο, ομπρέλα και καλή διάθεση, το τσούγιου θα του δώσει την ευκαιρία να δει μια Ιαπωνία πολύ πιο όμορφη και πολύ λιγότερο πηγμένη στον κόσμο από ό,τι συμβαίνει σχεδόν κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Βεβαίως ειδικά φέτος, η συζήτηση περί πληθών και τουρισμού έχει μια διαφορετική διάσταση καθώς λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας Covid-19 οι επισκέπτες της Ιαπωνίας τον Απρίλιο του 2020 ήταν 99,9% λιγότεροι από τους αντίστοιχους του Απριλίου του 2019! Όμως όπως και να ‘χει και σε ό,τι αφορά τις εγγενείς του δυσκολίες, το τσουγιού παραμένει πολύ πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη εποχή από το πολύ δύσκολο ιαπωνικό καλοκαίρι που το ακολουθεί: συνδυάζοντας υψηλές θερμοκρασίες με πολύ υψηλή υγρασία η κατάσταση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είναι οριακά αφόρητη!

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ