Ξεκινάει η 9η Θεατρική Ολυμπιάδα στην Ιαπωνία

Με το μήνυμα «Δημιουργώντας Γέφυρες», ξεκινάει σήμερα στην Τόγκα* του νομού Τογιάμα στη δυτική Ιαπωνία η 9η Θεατρική Ολυμπιάδα με 30 παραστάσεις από 16 χώρες. Φέτος ο σπουδαίος αυτός θεσμός φιλοξενείται από κοινού στην Ιαπωνία (Τόγκα, Κουρόμπε) από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου και στη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Εκτός από την Ιαπωνία, την Ελλάδα και τη Ρωσία συμμετέχουν η Γαλλία, Ινδία, Ινδονησία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Λιθουανία, Μεξικό, ΗΠΑ, Πολωνία, Ταϊβάν και Τουρκία.

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης και ιδρυτής του ΑΤΤΙΣ, Θεόδωρος Τερζόπουλος θα παρουσιάσει τις Τρωάδες στο Open Air Theatre, το εξαιρετικό θέατρο στο Toga Art Park, ένα πάρκο σε αγρόκτημα με παραδοσιακά σπίτια της χαρακτηριστικής ιαπωνικής αρχιτεκτονικής γκάσσο-ζουκούρι. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος είναι επίσης ο εμπνευστής της Θεατρικής Ολυμπιάδας και πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της.

Καλλιτεχνικός διευθυντής της 9ης Θεατρικής Ολυμπιάδας είναι ο Ταντάσι Σουζούκι, ένας από τους σημαντικότερους Ιάπωνες σκηνοθέτες και ιδρυτής του Θεάτρου SCOT (Suzuki Company of Toga) ο οποίος θα παρουσιάσει τέσσερα έργα του, ανάμεσα στα οποία ο Διόνυσος.

Tadashi Suzuki and Theodoros Terzopoulos in the Theatre Olympics 2019
Ο Ταντάσι Σουζούκι με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στη συνέντευξη τύπου στις αρχές του χρόνου στο Τόκιο. Photo: Junko Nagata© GreeceJapan.com

Οι δύο σκηνοθέτες συνδέονται με μια μακροχρόνια και στενή φιλία και συνεργασία που ξεκίνησε το 1983 όταν ο Ταντάσι Σουζούκι κάλεσε τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στο φεστιβάλ της Τόγκα. Το φεστιβάλ ήταν το πρώτο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου που διοργανώθηκε στην Ιαπωνία, ιδρυτής του οποίου είναι ο Σουζούκι. Ο Έλληνας σκηνοθέτης μίλησε στον Ταντάσι Σουζούκι για την ιδέα της ίδρυσης της Θεατρικής Ολυμπιάδας και μαζί ξεκίνησαν να σκέφτονται την υλοποίησή της (συνέντευξη Θ. Τερζόπουλου στο GreeceJapan.com). Η πρώτη Θεατρική Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε το 1995 στους Δελφούς με καλλιτεχνική διεύθυνση του Τερζόπουλου και η δεύτερη το 1999 στη Σιζουόκα της Ιαπωνίας με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σουζούκι. Τόσο ο Θεόδωρος Τερζόπουλος όσο και ο Ταντάσι Σουζούκι έχουν παρουσιάσει πολλές φορές παραγωγές τους στην Ιαπωνία και Ελλάδα αντίστοιχα.

Το τρέιλερ της 9ης Θεατρικής Ολυμπιακής Ολυμπιάδας, όπου μπορείτε να δείτε και το εξαιρετικό Open Air Theatre

 

* Η Τόγκα έχει ενσωματωθεί στην πόλη Νάντο η οποία αδερφοποιήθηκε με τους Δελφούς στις 14 Ιουνίου 1986. Η τελετή αδερφοποίησης έγινε στους Δελφούς παρουσία του Ταντάσι Σουζούκι.

9TH THEATRE OLYMPICS

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα