Ξεκινά η συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την ιαπωνική εταιρεία Wakunaga για το σκόρδο Πλατυκάμπου

thessaly.gov.gr

Ξεκινάει η επίσημη συνεργασία της ιαπωνικής εταιρείας Wakunaga Pharmaceuticals με το σκόρδο Πλατυκάμπου. Την Πέμπτη (18/1) οι ιδιοκτήτες της εταιρείας επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, με τον οποίον συζήτησαν τις λεπτομέρειες της εξαγωγής των σκόρδων στην Ιαπωνία καθώς οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκδίδουν ειδικά πιστοποιητικά φυτοϋγειονομικού ελέγχου.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και οι υπεύθυνοι του ιαπωνικού κολοσσού επισκέφθηκαν την εταιρεία Campus στον Πλατύκαμπο απ’ όπου οι Ιάπωνες θα αγοράζουν τα σκόρδα. Οι υπεύθυνοι της Wakunaga Pharmaceuticals δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ετοιμότητα της επεξεργασίας από πλευράς της Θεσσαλικής εταιρείας Campus.

Τον προσεχή Απρίλιο ελληνική αποστολή θα επισκεφθεί το Μόναχο, στη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου για το σκόρδο. Σημειώνεται επίσης ότι ήδη ξεκίνησε η γενετική ανάλυση του σκόρδου Πλατυκάμπου, η οποία πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με έξοδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας . Η γενετική ανάλυση ήταν προαπαιτούμενο από το 2022 για τη συνεργασία ανάμεσα στον ιαπωνικό κολοσσό και τον Πλατύκαμπο.

Η ιστορία της ιαπωνικής εταιρείας ξεκινά το 1955 όταν ο Wakunaga ίδρυσε τη Wakunaga Pharmaceutical Company στην Όσακα της Ιαπωνίας. Αμέσως μετά, μαζί με τον Γερμανό ακαδημαϊκό -που εν τω μεταξύ είχε μεταναστεύσει στην Ιαπωνία- δρα Schnell ανέπτυξαν μια μοναδική διαδικασία για τη γήρανση του σκόρδου που όχι μόνο εξαφάνιζε την έντονη οσμή του βοτάνου, αλλά ενίσχυε επίσης τις ευεργετικές ενώσεις που ευθύνονται για τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών το συμπλήρωμα κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα σε όλη την Ιαπωνία.

Πλέον η Ιαπωνική εταιρεία στρέφεται στον Πλατύκαμπο για την εξασφάλιση του σκόρδου την ποιότητα του οποίου έχει επιλέξει για τους σκοπούς της.

Πηγή: Περιφέρεια Θεσσαλίας

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ