Τα ιαπωνικά παραδοσιακά χαρτιά ανακηρύχθηκαν Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO


Στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO προστέθηκαν τρεις τύποι του ιαπωνικού παραδοσιακού χαρτιού ουάσι σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της UNESCO που συνεδρίασε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Πρόκειται για τρεις τύπους χειροποίητου χαρτιού, το Σεκισού-μπάνσι του νομού Σιμάνε, το Χόνμινο-σι του νομού Γκίφου και το Χοσοκάουα-σι του νομού Σαϊτάμα. Το Σεκισού-μπάνσι έχει ήδη καταχωρηθεί μεμονωμένα το 2009 στον κατάλογο της UNESCO, ωστόσο αυτή τη φορά η ιαπωνική κυβέρνηση με την τριπλή υποψηφιότητα επιδιώκει να κάνει περισσότερο γνωστή στο εξωτερικό την ιαπωνική παραδοσιακή τέχνη παραγωγής χειροποίητου χαρτιού.

Ο όρος «άυλη πολιτιστική κληρονομιά» αναφέρεται σε παραδόσεις ή ζωντανές εκφράσεις που έχουν κληροδοτηθεί από τους προγόνους μας, όπως προφορικές παραδόσεις, παραστατικές τέχνες, κοινωνικές πρακτικές, γιορτές και τελετές, γνώσεις και πρακτικές που σχετίζονται με τη φύση και το σύμπαν ή γνώσεις και τεχνικές για δημιουργία χειροποίητων κατασκευών.

Βίντεο με την παραγωγή του Σεκισού-μπάνσι 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ