Βράβευση του Σπύρου Δροσουλάκη από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας

Ο Σπύρος Δροσουλάκης σε επίδειξη ιάιντο στο ιστορικό κτίριο Μπουτοκοντέν του Κιότο τον Μάιο του 2018. Φωτογραφία: Γρηγόρης Μηλιαρέσης

Στις 16 Ιουλίου 2019, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε τη βράβευση του κ. Σπυρίδωνα Γ. Δροσουλάκη, Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κέντο Ιάιντο Ναγκινάτα, με τον Έπαινο του Υπουργού Εξωτερικών, για την πολυετή συνεισφορά του στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας μέσω των πολεμικών τεχνών.

Ο κ. Δροσουλάκης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες από νεαρή ηλικία, λαμβάνοντας μέρος σε αθλητικές διοργανώνεις εν μέσω της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό ως Δόκιμος. Έχοντας κατακτήσει το 4ο νταν στο Καράτε (Σότοκαν), το 6ο νταν στο Ιάιντο και το 5ο νταν στο Kέντο, το 2002 εγκαινίασε τον όμιλο ιαπωνικών πολεμικών τεχνών Furyu Dojo Athens, όπου διδάσκει Ιάιντο και Kέντο μέχρι σήμερα.

Επίσης, ο κ. Δροσουλάκης, κατέχοντας πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες, συμβάλλει ως συντονιστής στην επιτυχή διοργάνωση της ετήσιας αθλητικής εκδήλωσης «Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών», που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας με στόχο την προβολή των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα.

Ο Έπαινος του Υπουργού Εξωτερικών καθιερώθηκε ως θεσμός από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας το 1983 και απονέμεται σε άτομα και ομάδες που συμβάλλουν στη διεύρυνση των φιλικών σχέσεων της Ιαπωνίας με τις ξένες χώρες.

Μπορείτε να δείτε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και την λίστα όπου αναγράφεται το όνομα του κ. Σπυρίδωνα Δροσουλάκη («Foreign Minister’s Commendations FY2019 (individuals)» α/α: 151) εδώ (αγγλικά).

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services