Βράβευση της Αγγελίνας Τσουμάνη στην Tokyo International Mini-Print Triennial (φωτογραφίες)

ΤΑΜΑ日本語

Η Αγγελίνα Τσουμάνη

Με την απονομή του 2ου Βραβείου (Semi Grand-Prix) στη χαράκτρια Αγγελίνα Τσουμάνη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στο Τόκιο η τελετή βράβευσης των νικητών της διεθνούς τριενάλε χαρακτικής Tokyo International Mini-Print Triennial που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Τέχνης Τάμα, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια καλλιτεχνικών σπουδών στην Ιαπωνία.

Το βραβείο για το έργο της “Fabric” απένειμε στην Ελληνίδα χαράκτρια ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου και κριτικός τέχνης κ. Ακίρα Τακεχάτα.

H Aγγελίνα Τσουμάνη γεννήθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Φέτος ο διαγωνισμός είχε 1.927 συμμετοχές από 94 χώρες και περιοχές. Οι συμμετοχές από την Ελλάδα ήταν 20. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πέρασαν 324 έργα, τα οποία εκτίθενται μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Μουσείο και ανάμεσά τους είναι ακόμα ένα ελληνικό έργο, της Χρυσούλας Αγαθού. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Κορεάτισσα Jihye Lim. Με το Semi Grand-Prix βραβεύθηκε επίσης η Έρικα Σουγκιγιάμα από την Ιαπωνία.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο κ. Γεώργιος Παρθενίου (Σύμβουλος Α’).

 

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ