Τους πρώτους Ιάπωνες τουρίστες κρουαζιέρας για φέτος υποδέχθηκε η Κρήτη

crete-asuka

Τους πρώτους Ιάπωνες τουρίστες κρουαζιέρας υποδέχθηκε η Κρήτη την Πέμπτη 30 Απριλίου το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου σε παραδοσιακό κλίμα φιλοξενίας.

Στην εκδήλωση υποδοχής την οποία οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, οι 680 Ιάπωνες που έχουν ναυλώσει το πολυτελές πλοίο «ASUKA II» έγιναν δεκτοί με «ζωντανή» κρητική μουσική, μαντινάδες και χορούς από την Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων με πρόεδρο τον Κώστα Παπουτσάκη, ενώ ταυτόχρονα έγινε παραδοσιακό κέρασμα με ξεροτήγανα και ρακί. Οι Ιάπωνες τουρίστες εξέφρασαν την χαρά τους για την θερμή υποδοχή-φιλοξενία και μάλιστα ορισμένοι πήραν μέρος στους χορούς του κρητικού συγκροτήματος.

crete-asuka2

Το πλοίο έφθασε στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 7:30 το πρωί και αναχώρησε στις 7:30 το βράδυ ενώ στο διάστημα της παραμονής τους πραγματοποίησαν εκδρομές με λεωφορεία σε αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριά, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης υποδεχόμενος τους τουρίστες από την χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου είπε, ότι, είναι ένα πολύ θετικό γεγονός η άφιξη των Ιαπώνων με οργανωμένη κρουαζιέρα στο τόπο μας. Πρόκειται είπε, «για ένα λαό εύπορο με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Η παρουσία τους θα λειτουργήσει προσθετικά στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης, και η παραμονή τους στο νησί μας τις επόμενες ώρες θα αποτελέσει μια «ζωντανή» διαφήμιση για τον τουρισμό στο νησί μας με παράλληλο οικονομικό όφελος».

Καλωσορίζοντας τους πρώτους Ιάπωνες επισκέπτες ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της έλευσης τους και το γεγονός ότι η Κρήτη «κατακτά» νέες αγορές. Η Ιαπωνική αγορά, πρόσθεσε, «είναι μια αγορά με τουρισμό υψηλού οικονομικού επιπέδου. Οι συγκεκριμένοι Ιάπωνες ταξιδεύουν 110 ημέρες, κάνουν το γύρο του κόσμου, και έχουν ξοδέψει 50.000 δολάρια ο καθένας μόνο για τα εισιτήρια τους που δείχνει το μέγεθος της αγοραστικής δύναμης. Θα ακολουθήσουν και άλλα κρουαζιερόπλοια από την ίδια χώρα και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι «κατακτάμε» νέες αγορές και προσθετικά νέους επισκέπτες από αυτούς που έχουμε ήδη».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος-Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας δήλωσε: «Το «Asuka II» είναι ένα πλοίο 220 μέτρων χωρητικότητας 1000 ατόμων και είναι κατασκευασμένο για μεγάλα ταξίδια. Υποδεχόμαστε σήμερα με χαρά τους Ιάπωνες για πρώτη φορά στην Κρήτη. Θα έχουμε και άλλες επισκέψεις από την Ασία, ευρύτερα. Με εθνική και περιφερειακή πολιτική-στρατηγική αλλά και συνεργασίες θα αναζητήσουμε και θα κάνουμε συμμαχίες τέτοιες ώστε να φέρουμε και άλλους τουρίστες τέτοιου οικονομικού επιπέδου στο τόπο μας».

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ