Τον Δήμαρχο Ξάνθης επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Γιασουχίρο Σιμίζου είχε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στο Δημαρχείο.

Η συνάντηση, η οποία έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Ιάπωνα διπλωμάτη στη Ξάνθη, μετά από πρωτοβουλία του πρώην υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού και πρόσκλησής του από τον Δήμαρχο Ξάνθης, τη ΣΕΚΕ, αλλά και φορέων του τόπου.

Μια επίσκεψη με βαρύνουσα σημασία, μετά την αγορά της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, η οποία συγκαταλέγεται στο πακέτο της εταιρείας Donskoy Tabak συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, από την Japan Tobacco. Παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενδεχόμενα συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε δράσεις πολιτισμού και τουρισμού, καθώς και επιχειρηματικότητας – επενδύσεων, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε και σε θέματα οικονομίας.

Ο κ. Πρέσβης, εξέφρασε τον θαυμασμό και την αγάπη του για την Ελλάδα, και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την χώρα μας και τη Ξάνθη, ενώ επισήμανε τις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης καλωσορίζοντας τον κ. Γιασουχίρο Σιμίζου, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ξάνθης και στις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, της προώθησης τοπικών προϊόντων, επισημαίνοντας ότι η Θράκη και η Ξάνθη είναι ένας ιδανικός τουριστικός – πολιτιστικός προορισμός. Βαρύτητα έδωσε στο κομμάτι των επενδύσεων και στις δυνατότητες προσέλκυσης Ιαπώνων επενδυτών, αναφέροντας ότι η Ξάνθη και η ευρύτερη περιοχή της Θράκης, ως τόπος συνάντησης λαών και πολιτισμών, είναι ένας τόπος ευκαιριών, μια περιοχή με δυναμική, που προσφέρεται για επενδύσεις.Τόνισε δε, ότι «πρόθεσή μας είναι η Ξάνθη να διευρύνει την εξωστρέφεια και την δημιουργικότητά της».

Τον Πρέσβη συνόδευαν η  Α’ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ιαπωνίας κα Έμι Μάσικο, ο πρώην Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός και o Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτης Ταρενίδης.

Πηγή: Δήμος Ξάνθης

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ