TOKYO MARATHON 2019: Νίκος Πενθερουδάκης (video)

Φέτος στο Μαραθώνιο του Τόκιο, την Κυριακή 3 Μαρτίου, έτρεξαν 10 δρομείς από την Ελλάδα (3 γυναίκες και 7 άνδρες). Το GREECEJAPAN.COM όπως κάθε χρόνο ήταν εκεί και τους παρουσιάζει:

Ο Νίκος Πενθερουδάκης μας μιλάει για τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στο Μαραθώνιο του Τόκιο όπου επιπλέον κατέκτησε το μετάλλιο των Abbott World Marathon Majors, έχοντας τρέξει και στους 6 Marathon Majors .

O Νίκος Πενθερουδάκης στο Τόκιο. Φωτογραφία: Junko Nagata

Έχοντας τρέξει πολλούς διεθνείς Μαραθωνίους, μεταξύ αυτών και τους 6 Majors στις μεγαλύτερες πόλεις τους κόσμου με πολυπληθείς συμμετοχές δρομέων, εθελοντών αλλά και χειροκροτητών, όπως Νέας Υόρκης, Σικάγου, Λονδίνου, Βερολίνου, Βοστώνης, Παρισιού κ.α., οι εντυπώσεις μου από τον Μαραθώνιο του Τόκιο ήταν μοναδικές και θα μου μείνουν αξέχαστες.

Η συμμετοχή μου στο φετινό Μαραθώνιο του Τόκιο, με τον οποίο συμπλήρωσα την σειρά των μεγαλυτέρων Μαραθωνίων παγκοσμίως, παρά την συνεχή βροχή και το κρύο, ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, μου άφησε όμορφες ευχάριστες αναμνήσεις και ταυτόχρονα με γέμισε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια διότι αφ’ ενός κατέκτησα το πολύτιμο μετάλλιο των 6 αστεριών της Abbott World Majors Marathon, για το οποίο έχω δουλέψει σκληρά τα τελευταία χρόνια και αφ’ ετέρου μου χάρισε μοναδικές εμπειρίες και συγκινητικές οικογενειακές στιγμές αφού σε όλους τους Μαραθώνιους η οικογένειά μου με συντροφεύει πάντα και όλοι μαζί γιορτάζουμε κάθε νέο μου επίτευγμα.  Δεν θα μπορούσα να τα έχω καταφέρει χωρίς αυτούς!

Παραδοσιακά οι Ιάπωνες, εκτός του θαυμασμού τους για την Ελλάδα, δείχνουν μεγάλη αγάπη για το αγώνισμα του Μαραθωνίου και αυτό το διαπιστώνουμε κάθε χρόνο με τις πολλές συμμετοχές τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και στο Σπάρταθλο. Η αγάπη, η καλή διάθεση, η κουλτούρα, η οργανωτική φιλοσοφία αλλά και ο επαγγελματισμός όλων των εμπλεκομένων, χαρακτηριστικά τα οποία ήταν έντονα εμφανή σε όλες τις φάσεις και τα επίπεδα της διοργάνωσης, φέρνουν πιστεύω τον Μαραθώνιο του Τόκιο στην κορυφή και τον καθιστούν ίσως τον καλύτερο Μαραθώνιο στον κόσμο.

Οι πολυπληθείς ομάδες των εθελοντών ήταν εμφανείς και δραστήριες σε όλα τα σημεία της διαδρομής, στον χώρο του τερματισμού, στους δρόμους, στα λεωφορεία και γενικά σε όλες τις δραστηριότητες του Μαραθωνίου. Όλοι πρόσχαροι, ευγενικοί, δραστήριοι και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και την αυθόρμητη ευχαριστήρια υπόκλιση τους που σε σκλάβωνε. Αυτό που μου έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση και δεν το έχω συναντήσει σε κανένα άλλο Μαραθώνιο, ήταν οι πεντακάθαροι δρόμοι στα σημεία διανομής νερού, όπου εθελοντές στεκόταν μέσα στην βροχή με ανοικτές σακούλες και έγνεφαν στους δρομείς να ρίχνουν μέσα τα άδεια κύπελλα ή αν κάποιο έπεφτε κάτω έτρεχαν και το μάζευαν αμέσως. Ήταν κάτι μοναδικό και τους αξίζουν πολλά Μπράβο και συγχαρητήρια.

Καθένας από τους Μαραθωνίους που έχω τρέξει είχε τις δικές του δυσκολίες, το δικό του στυλ, την ατμόσφαιρα και τις ιδιαιτερότητες του. Η μεγαλύτερη δυσκολία και ταυτόχρονα πρόκληση για μένα στον Μαραθώνιο του Τόκιο ήταν η συμμετοχή μου ανάμεσα σε 440.000 αιτήσεις συμμετοχών όταν κάθε χρόνο γίνονται αποδεκτές μόνο 35.000 συμμετοχές.

Κάθε διεθνής Μαραθώνιος είναι για μένα μια μεγάλη οικογενειακή γιορτή, αφού όλη η οικογένεια μου, με ακολουθεί πάντα, χαίρεται και γιορτάζει μαζί μου όλους τους τερματισμούς και τις επιτυχίες μου και στην συνέχεια μένουμε ακόμα 8-10 μέρες και όλοι μαζί απολαμβάνουμε τις ομορφιές κάθε πόλης και γνωρίζουμε από κοντά τους ανθρώπους, την καθημερινότητά τους και την κουλτούρα τους. Ήδη την επόμενη εβδομάδα του Μαραθωνίου μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε το Ueno Park, την αγορά και τον Ναό στην Asakusa, τον Ζωολογικό κήπο, το Mori Digital Art Museum στην Odaiba, στο National Museum στο Ueno και επίσης με το τραίνο πήγαμε στο Kawazu για δούμε τις φημισμένες ανθισμένες κερασιές.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές του Μαραθωνίου του Τόκιο, στην Abbott  για την διοργάνωση της σειράς των WMM μέσω των οποίων ταξίδεψα στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και έζησα υπέροχες στιγμές.

Το Τόκιο και ο Ιαπωνικός λαός θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου, τους ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες στιγμές που μου χάρισαν.

Νίκος Πενθερουδάκης

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ