ΤΟΚΥΟ 2020: Η ημερομηνία της Τελετής Αφής της Φλόγας και το χρονοδιάγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

 

Ανακοινώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Tokyo 2020, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η ημερομηνία της Τελετής Αφής της Φλόγας και το χρονοδιάγραμμα μέχρι την έναρξη των αγώνων.

Η Αφή της Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία και η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα θα διαρκέσει 8 μέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου 2020 (το ελληνικό σκέλος θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή). Η τελετή παράδοσης θα γίνει στις 19 Μαρτίου 2020 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία και στις 20 Μαρτίου θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ματσουσίμα του Μιγιάγκι. Στο διάστημα 20-25 Μαρτίου θα εκτεθεί στους τρεις νομούς που επλήγησαν από την τραγωδία του 2011, Μιγιάγκι, Ιουάτε και Φουκουσίμα. Όπως είχε ανακοινώνει τον περασμένο Ιούλιο η Οργανωτική Επιτροπή, η Λαμπαδηδρομία στους 47 νομούς της Ιαπωνίας θα ξεκινήσει από τη Φουκουσίμα με το μήνυμα «Η ελπίδα φωτίζει το δρόμο μας», με σκοπό να αναδείξει έναν από τους συμβολισμούς των Ολυμπιακών της ιαπωνικής πρωτεύουσας, την ανασυγκρότηση των πληγέντων περιοχών μετά το φονικό σεισμό και τσουνάμι και το πυρηνικό δυστύχημα.

Το πρόγραμμα 

12 Μαρτίου 2020: Τελετή Αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία
12-19 Μαρτίου: Η Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα
19 Μαρτίου: Τελετή Παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο
20 Μαρτίου: Άφιξη της Φλόγας στο αεροδρόμιο Ματσουσίμα στο Μιγιάγκι.
20-21 Μαρτίου: Η Φλόγα θα εκτεθεί στο νομό Μιγιάγκι
22-23 Μαρτίου: Η Φλόγα θα εκτεθεί στο νομό Ιουάτε
24-25 Μαρτίου: Η Φλόγα θα εκτεθεί στο νομό Φουκουσίμα
26 Μαρτίου-24 Ιουλίου: Η Λαμπαδηδρομία ξεκινά από τη Φουκουσίμα και περνά από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας μέχρι την Τελετή Έναρξης στο Τόκιο την Παρασκευή 24 Ιουλίου του 2020.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα