Τόκιο: Στη διάλεξη για το ιαπωνικό πλοίο Tokei Maru (Σμύρνη 1922) – Φωτογραφίες

日本語

Η καθηγήτρια κα Νανάκο Μουράτα-Σαουαγιανάγκι

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της πολυετούς έρευνάς της για το ιαπωνικό πλοίο Tokei Maru παρουσίασε η καθηγήτρια κα Νανάκο Μουράτα-Σαουαγιανάγκι σε διάλεξή της που πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Οτσούμα του Τόκιο και διοργανώθηκε από την Japan-Greece Society υπό την αιγίδα της της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, στο πλαίσιο των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής και μαρτυρίες, το εμπορικό ιαπωνικό πλοίο Tokei Maru με καπετάνιο του οποίου το όνομα παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστο, διέσωσε 825 Έλληνες και Αρμένιους στο λιμάνι της Σμύρνης τον Σεπτέμβριο του 1922. Η κα Μουράτα για περισσότερα από 10 χρόνια ερευνά και αναζητά αρχεία, πηγές και μαρτυρίες για την επαλήθευση του περιστατικού.

Τη διάλεξη προλόγισε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Τόκιο κ.Κωνσταντίνος Κακιούσης και ο Πρόεδρος της Japan-Greece Society κ.Σινίτσι Γιοκογιάμα.

Η κα Νανάκο Μουράτα-Σαουαγιανάγκι είναι καθηγήτρια ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Τόγιο του Τόκιο με ειδίκευση στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Τόκιο κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης
Ο Πρόεδρος της Japan-Greece Society κ.Σινίτσι Γιοκογιάμα. Αριστερά ο Γενικός Γραμματέας κ.Σιούτζι Καουακάμι
Η κα Νανάκο Μουράτα-Σαουαγιανάγκι με τον Έλληνα Πρέσβη κο Κωνσταντίνο Κακιούση και τη σύζυγό του κα Ιωάννα Χαρίκλεια Γιαννακάρου. Μαζί τους οι πρωταθλητές του τραμπολίνο ανδρών Μάριος Γράψας και Νίκος Σαββίδης με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κυριάκο Μαβιτζή οι οποίοι βρίσκονται στο Τόκιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παρακολούθησαν τη διάλεξη.

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ