Τόκιο: Ο Λευκάδιος Χερν στο Ουένο

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Με τη θεμελιώδη αρχή ότι «τα βιβλία για παιδιά συνδέουν τον κόσμο και ανοίγουν ορίζοντες στο μέλλον», η Διεθνής Βιβλιοθήκη Παιδικής Λογοτεχνίας στο Τόκιο, με εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία στα ράφια της αποτελεί την εκτενέστερη πηγή πληροφοριών για την ιαπωνική και διεθνή παιδική λογοτεχνία στην Ιαπωνία.

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Το κεντρικό κτίριο της κατασκευάστηκε το 1906 ως Αυτοκρατορική Βιβλιοθήκη και βρίσκεται στο Πάρκο του Ουένο. Σήμερα αποτελεί τμήμα της Βιβλιοθήκης της Βουλής που είναι η εθνική βιβλιοθήκη της Ιαπωνίας.

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Στο συντριβάνι του κήπου της Βιβλιοθήκης υπάρχει ανάγλυφη εικόνα του Ελληνοϊρλανδού συγγραφέα Λευκάδιου Χερν ο οποίος έζησε στην Ιαπωνία από το 1890 μέχρι και τον θάνατό του το 1904. Στην Ιαπωνία εργάστηκε ως δημοσιογράφος (για πολύ μικρό διάστημα) και ως εκπαιδευτικός. Αν και δεν θεωρείται συγγραφέας παιδικών βιβλίων, στα ράφια της Βιβλιοθήκης υπάρχουν βιβλία του καθώς και μελέτες και ιστορίες της ιαπωνικής λαογραφίας που ο Χερν έφερε στο φως με τα γραπτά του.

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Το έργο τού γεννημένου στη Λευκάδα συγγραφέα, αποτελεί μία από τις πρώτες και πιο στέρεες πολιτιστικές γέφυρες μεταξύ της Ιαπωνίας και της Δύσης και παρουσίασε ακόμα και στους ίδιους τους Ιάπωνες όψεις της παραδοσιακής Ιαπωνίας που δεν γνώριζαν ή κόντευαν να ξεχάσουν.

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services