Τόκιο: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Τόκιο. Στο βάθος δεξιά το καινούργιο Εθνικό Στάδιο όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων | GreeceJapan.com/Junko Nagata

Σε εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα είναι από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου το Τόκιο όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα.

Η διάρκειά της θα είναι μέχρι τις 22 Αυγούστου και θα καλύψει ολόκληρη την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου).

Τον περασμένο μήνα η Κυβέρνηση είχε αποφασίσει ελάφρυνση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο με αποτέλεσμα από τις 20 Ιουνίου να είναι σε ισχύ λιγότερα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο όπως δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός, η επιβολή αυστηρότερων μέτρων κρίθηκε απαραίτητη μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

Τα μέτρα επικεντρώνονται στα σημεία εστίασης από τα οποία ζητείται να μη σερβίρουν αλκοόλ και να κλείνουν στις 8 μ.μ. και στη μείωση του αριθμού του κοινού σε μεγάλες εκδηλώσεις στις 5000 ή στο 50% της χωρητικότητας.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου ανακοινώθηκαν στο Τόκιο 896 νέα κρούσματα Covid-19.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ