Τόκιο: Η Καθολική Εκκλησία του Τσουκίτζι που μοιάζει με αρχαίο ελληνικό ναό

H Καθολική Εκκλησία του Τσουκίτζι (カトリック築地教会) ή η εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ είναι η παλαιότερη καθολική εκκλησία στο Τόκιο. Iδρύθηκε το 1874 από Γάλλους ιεραποστόλους και το 1876 έγινε ο καθεδρικός ναός του Αποστολικού Βικάριου της Βόρειας Ιαπωνίας. Από το 1891 μέχρι το 1920 ήταν ο καθεδρικός ναός της Αρχιεπισκοπής του Τόκιο. Το Σεπτέμβριο του 1923 ο ναός καταστράφηκε από τον Μεγάλο Σεισμό του Κάντο και το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου οικοδομήθηκε εκεί ένα προσωρινό παρεκκλήσι.

Η σημερινή εκκλησία χτίστηκε το 1927 με αρχιτεκτονική τεχνοτροπία που παραπέμπει σε αρχαίο ελληνικό ναό (επηρεασμένη από την εκκλησία της Μαγδαληνής που χτίστηκε στο Παρίσι στα μέσα του 19ου αιώνα). Στην πρόσοψη υπάρχουν έξι κίονες δωρικού ρυθμού και στο αέτωμα είναι σκαλισμένος κρίνος και τριαντάφυλλα. Το 1999 ανακηρύχθηκε ως ένα από τα ιστορικά κτήρια του Τόκιο.

Η Καθολική Εκκλησία του Τσουκίτζι απέχει 8 λεπτά με τα πόδια από το Σταθμό Τσουκίτζι (στη γραμμή μετρό Χιμπίγια).

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Τον Αύγουστο του 1878 τοποθετήθηκαν στο ιερό 4 αγάλματα Αγίων (Πέτρου, Ιωάννη, Παύλου και Ιωσήφ). Το άγαλμα του Αγίου Πέτρου που βρίσκεται σήμερα δίπλα στην είσοδο είναι το μοναδικό που διασώθηκε στον Μεγάλο Σεισμό του Κάντο του 1923. Κάποιες ζημιές είναι ακόμα ορατές.

Η καμπάνα χυτεύτηκε το 1876 στη Ρεν της Γαλλίας και στάλθηκε στην Ιαπωνία όπου δωρίστηκε στην εκκλησία του Τσουκίτζι. Από τις ελάχιστες μεταλλικές κατασκευές που διασώθηκαν και δεν έλιωσαν για να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή πολεμικού υλικού στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ