Τόκιο: Η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Ικεμπάνα 2021 (φωτογραφίες)

日本語

Με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων σχολών της ιαπωνικής ανθοδετικής τέχνης Ικεμπάνα, πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2021 στο Τόκιο η Διεθνής Έκθεση Ικεμπάνα που διοργανώνει κάθε χρόνο το Tokyo Founding Chapter του οργανισμού Ikebana International.

Σύνθεση του Σεν’ει Ικενόμπο, headmaster της Ικενόμπο, της αρχαιότερης σχολής Ικεμπάνα (ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα).

Περισσότερες από τριάντα πανέμορφες συνθέσεις των headmasters παραδοσιακών και μοντέρνων σχολών εκτέθηκαν στις αίθουσες του ξενοδοχείου Royal Park Hotel που φιλοξένησε και φέτος την σημαντικότερη εκδήλωση Ικεμπάνα στην Ιαπωνία.

Στην έκθεση του 2019 (το 2020 ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού) η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα με πρόεδρο της έκθεσης την κα Ιωάννα Χαρίκλεια Γιαννακάρου, σύζυγο του Έλληνα Πρέσβη στην Ιαπωνία κ. Κωνσταντίνου Κακιούση. Φέτος την προεδρία είχε η κα Maria de Fatima Xavier, σύζυγος του Πρέσβη της Αγκόλα στην Ιαπωνία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης υπήρχαν περίπτερα ξένων πρεσβειών με τοπικά προϊόντα και τα έσοδα δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στο ελληνικό περίπτερο ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης και η σύζυγός του κα Γιαννακάρου ξενάγησαν την Πριγκίπισσα Τακαμάντο καθώς και τη σύζυγο του Υπουργού Εξωτερικών κου Γιοσιμάσα Χαγιάσι, κα Γιούκο Χαγιάσι.

Ο οργανισμός Ikebana International ιδρύθηκε το 1956 στο Τόκιο με σκοπό την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και φιλίας μέσω της Ικεμπάνα. Το Tokyo Founding Chapter έχει περισσότερα από 700 μέλη, ανάμεσά τους σύζυγοι Πρεσβευτών στην Ιαπωνία. Επίτιμη πρόεδρος του οργανισμού είναι η Πριγκίπισσα Τακαμάντο. Πρόεδρος είναι η κα Νομπούκο Σακάτα και πρόεδρος του Tokyo Founding Chapter είναι η κα Τζούνκο Κατάνο.

Φωτογραφίες των συνθέσεων Ικεμπάνα

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ