Τόκιo: Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από τον θίασο TOKYO NOVYI・ART (Δεκέμβριος 2023)

日本語

Ο ιαπωνικός θίασος TOKYO NOVYI・ART θα ανεβάσει τον Δεκέμβριο σε δύο παραστάσεις στο Τόκιο την Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Ρώσου σκηνοθέτη Λεονίντ Ασινίμωφ.

Η δεύτερη αρχαιότερη σωζόμενη τραγωδία του Σοφοκλή είχε παρουσιασθεί ξανά από τον ίδιο θίασο και σκηνοθέτη το 2016, μαζί με τη Μήδεια του Ευριπίδη.

Λεονίντ Ασινίμωφ. Photo: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Λεονίντ Ασινίμωφ (συνέντευξη στα ιαπωνικά στην Τζούνκο Ναγκάτα) είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του TOKYO NOVYI・ART (πρώην Tokyo Novyi Repertory Theater) και έχει τιμηθεί το 1993 από το ιαπωνικό Υπουργείο Πολιτισμού με το Εθνικό Βραβείο Τέχνης και Πολιτισμού. Είναι συνιδρυτής της Διεθνούς Ακαδημίας Στανισλάβσκι και για περισσότερα από 25 χρόνια διδάσκει το σύστημα Στανισλάβσκι στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023 (ώρα 14.00) στη σκηνή του Umewaka Nohgaku Gakuin Kaikan στο Νακάνο του Τόκιο.

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ