Τόκιο: Επετειακή έκθεση για την Μαρία Κάλλας στο Mikimoto Hall

日本語

Φέτος γιορτάζoνται τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας (1923-1977) και σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιούνται δράσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες στην μεγαλύτερη ντίβα της όπερας όλων των εποχών. Μάλιστα η επέτειος έχει ενταχθεί από την UNESCO στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων για το 2023.
Αυτόν το μήνα διοργανώνονται στο Τόκιο δύο επετειακές εκθέσεις για τη θρυλική Ελληνίδα σοπράνο, στο Tokyo Bunka Kaikan (9-15/10, στο πλαίσιο του Tokyo Opera Days) και στον οίκο μαργαριταριών Μικιμότο (6-24/10).

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε την έκθεση που φιλοξενείται στο Mikimoto Hall στον 7ο όροφο του κεντρικού καταστήματος του οίκου Μικιμότο στην Γκίνζα του Τόκιο, μια έκθεση με υπέροχα σκηνικά κοστούμια και καθημερινά ρούχα της Κάλλας, διακοσμημένα με μαργαριτάρια Μικιμότο, κοσμήματα και αξεσουάρ της, καθώς και φωτογραφίες από παραστάσεις και διάφορες στιγμές της ζωής της.

Ο οίκος Μικιμότο ιδρύθηκε από τον Κοκίτσι Μικιμότο (1858-1954), ο οποίος στις 11 Ιουλίου 1893 καλλιέργησε τα πρώτα μαργαριτάρια παγκοσμίως (δείτε την επίσκεψή μας στο Νησί των Μαργαριταριών).

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Aντίγραφο του φορέματος που φορούσε η Κάλλας στην «Tόσκα» το 1964

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ