Το Τόκιο την εποχή του κορωνοϊού και των ανθισμένων κερασιών – 10 φωτογραφίες

Την 25η Μαρτίου η Κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κόικε προειδοποίησε για έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και ζήτησε από τους κατοίκους της ιαπωνικής πρωτεύουσας να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν τις μετακινήσεις τους μέχρι τις 12 Απριλίου και να παραμείνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στα σπίτια τους. Oι κερασιές που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σχεδόν στην πλήρη ανθοφορία τους (μέχρι την επόμενη εβδομάδα), αποτελούν την καλύτερη αφορμή για να κατακλύσει ο κόσμος τα πάρκα.

Σήμερα το Τόκιο ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων, με 63 νέα κρούσματα. Τα νούμερα μέχρι στιγμής για μια πόλη 14 εκατομμυρίων κατοίκων – συνολικά 37 στην ευρύτερη περιοχή – είναι ελάχιστα αν τα συγκρίνουμε με άλλες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής. Όσον αφορά στα συνολικά στοιχεία στην Ιαπωνία, τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τα 1400 με 57 θανάτους.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020: Δείτε το Τόκιο, την εποχή του κορωνοϊού και των ανθισμένων κερασιών…

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Το Πάρκο του Ουένο
Κλειστά μέχρι νεωτέρας. Η είσοδος του κήπου Σιντζούκου Γκιοέν
Η οδός Σακούρα στο Νιχονμπάσι. Οι κερασιές βρίσκονται εκεί πριν από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πολυκατάστημα Takashimaya με κατεβασμένα τα ρολά
Η Γέφυρα Νιχονμπάσι
To φημισμένο πολυκατάστημα Matsuya Ginza. Και εδώ τα ρολά κατεβασμένα
Ο κεντρικός δρόμος της Γκίνζα
Στο Νιχονμπάσι. Μπροστά το ιστορικό κτήριο του ομίλου Μitsui, από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και επιχειρηματικούς ομίλους παγκοσμίως. Παρακάτω το γνωστό πολυκατάστημα Mitsukoshi
Ο Σταθμός Μετρό στη Γκίνζα (Marunouchi Line)
Ο Σταθμός του Ουένο, ένας από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς στο Τόκιο. Αυτές τις μέρες θα γέμιζε με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο που θα ερχόταν για τις ανθισμένες κερασιές του Πάρκου Ουένο.
Η καινούργια είσοδος του Σταθμού του ΟυένοΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα