Το Σαπόρο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026

 

Το Σαππόρο της Ιαπωνίας θα είναι ανάμεσα στις πόλεις που θα θέσουν υποψηφιότητα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2026, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου ο δήμαρχος της ιαπωνικής πόλης Φούμιο Ουέντα. Η υποψηφιότητα ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί, ενώ αρμόδια για να την παρουσιάσει στη ΔΟΕ θα είναι η Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων λήγει το 2017 και η επιλογή της διοργανώτριας πόλης θα γίνει από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το 2019.

Το Σαππόρο είναι η πρωτεύουσα του Χοκάιντο, του βορειότερου από τα τέσσερα κύρια νησιά της Ιαπωνίας ( τα άλλα 3 είναι το Χονσού, Σικόκου και Κιούσου).

Η πόλη είχε διοργανώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 από τις 3 έως τις 13 Φεβρουαρίου, τους πρώτους χειμερινούς αγώνες που έγιναν σε χώρα εκτός της Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Τότε δεν είχαν ενταχθεί ακόμα οι Παραολυμπιακοί στους Χειμερινούς Αγώνες (η πρώτη φορά ήταν το 1976  στη Σουηδία).

Πήραν μέρος 1006 αθλητές (801 άνδρες και 205 γυναίκες) από 35 χώρες, σε 35 αγωνίσματα.

Η Ελλάδα έλαβε μέρος με 3 αθλητές:

Σπύρος Θεοδώρου, 39ος στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση
Παναγιώτης Αλεξανδρής, 41ος στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση
Γιάννης Ταμπούρης, 46ος στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση

Η οργανώτρια χώρα Ιαπωνία έλαβε μέρος με 70 αθλητές και 20 αθλήτριες και κέρδισε τα πρώτα της μετάλλια σε Χειμερινούς Αγώνες ανεβάζοντας τρεις αθλητές στο βάθρο του άλματος με σκι στον μικρό λόφο. Ο Yukio Kasaya ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης, με δεύτερο τον Akitsugu Konno και τρίτο τον Seiji Aochi.

Πρώτη χώρα αναδείχθηκε η πρώην Σοβιετική Ένωση με 16 μετάλλια (8 χρυσά, 5 ασημένια και 3 χάλκινα).

 

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα