Το Ολυμπιακό Μέγαρο επισκέφθηκε o Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Κύπρο

Φωτογραφία: Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Το Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία επισκέφθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Κύπρο κ. Σινίτσι Νακατσουγκάουα. Ο πρέσβης έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) κ. Ντίνο Μιχαηλίδη.

Παρόντες στην εθιμοτυπική συνάντηση ήταν επίσης εκ μέρους της ΚΟΕ ο γενικός γραμματέας Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας και εκ μέρους της ιαπωνικής πρεσβείας ο πρόξενος κ. Μιτσουχίκο Σινομίγια.

Στη συνάντηση, σημαντικό θέμα συζήτησης αποτέλεσαν οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο. Όπως τόνισε ο πρέσβης Νακατσουγκάουα, φιλοδοξία της χώρας του είναι να διοργανώσουν τους καλύτερους Αγώνες στην ιστορία. Ο πρέσβης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΚΟΕ για το πρόγραμμα με τίτλο «Host Town Initiative», όπου μία πόλη της Ιαπωνίας θα «υιοθετήσει» από μία συμμετέχουσα χώρα στους Ολυμπιακούς, σε ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την ανταλλαγή γνώσης και υποστήριξης μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα σε θέματα προβολής της Κύπρου στην Ιαπωνία και θα το προωθήσει στους αρμόδιους φορείς.

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαηλίδης ενημέρωσε τον κ. Νακατσουγκάουα για την πολιτιστική, κοινωνική και αθλητική δράση της ΚΟΕ, αλλά και τους στόχους της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης διάφορα θέματα σχετικά με πιθανή μελλοντική συνεργασία της ΚΟΕ και της πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Κύπρο, με έμφαση στην ανταλλαγή αθλητών και σε άλλα κοινά προγράμματα.

Ακολούθως οι κύριοι Νακατσουγκάουα και Σινομίγια ξεναγήθηκαν στο Κυπριακό Ολυμπιακό Μουσείο και στάθηκαν ιδιαίτερα σε δύο σημεία: Στο κομμάτι που είναι αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 που έγιναν στο Τόκιο και στην αυθεντική δάδα των Αγώνων του 1964 που θυμίζει σπαθί των σαμουράι. Ο πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την στολή που φορούσε ο Παύλος Κοντίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, όταν κέρδισε το μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο της Κύπρου.

Πηγή: Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα