Το Μουσείο των Μάνγκα στην Ακίτα

Ο νομός Ακίτα στο βόρειο τμήμα της νήσου Χονσού είναι γνωστός βέβαια για τα σκυλιά Ακίτα, είναι η πατρίδα του Χάτσικο. Επίσης φημίζεται για την πανέμορφη φύση του, ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες, τα ονσέν του καθώς και την περίφημη πλήρως διατηρημένη συνοικία των σαμουράι στην πόλη Κακουνοντάτε (που την περίοδο των ανθισμένων κερασιών η πόλη είναι επίγειος παράδεισος!)

Είναι όμως γνωστό και για το πρώτο θεματικό μουσείο για μάνγκα στην Ιαπωνία. Το Μουσείο Μάγνκα Γιοκότε Μασούντα (Yokote Masuda Manga Museum) που βρίσκεται στην πόλη Μασούντα (η οποία το 2005 ενσωματώθηκε στον μεγαλύτερο δήμο Γιοκότε).

Δημιουργήθηκε προς τιμή του ντόπιου δημιουργού μάνγκα, Τακάο Γιαγκούτσι (γεν. 1939), γνωστού κυρίως από το μάνγκα Τσουρικίτσι Σανπέι (Ο ψαράς Σανπέι) που κυκλοφόρησε σε συνέχειες στο εβδομαδιαίο περιοδικό της Kodansha Shukan Shonen Magajin από το 1973 μέχρι το 1983. H σειρά μεταφέρθηκε σε άνιμε και προβλήθηκε σε 109 επεισόδια από τη Fuji TV στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Σε μία από τις αίθουσες του μουσείου έχει δημιουργεί αντίγραφο του στούντιο του Γιαγκούτσι όπου οι επισκέπτες θα δουν το περιβάλλον που δημιουργούσε τα μάνγκα του.

Το μουσείο άνοιξε στις 21 Οκτωβρίου του 1995 και την επομένη (22/10) εγκαινιάστηκε έκθεση με έργα του Οσάμου Τεζούκα και του Τακάο Γιαγκούτσι.
Η συλλογή του περιέχει περισσότερα από 220.000 πρωτότυπα έργα μάνγκα. Εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις φιλοξενούνται και περιοδικές γνωστών δημιουργών, θεματικές, για την ιστορία των μάνγκα κ.α. Οι επισκέπτες μπορούν καθήσουν κάτω από το μεγάλο δέντρο που βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα και να διαβάσουν αγαπημένα τους μάνγκα από τη βιβλιοθήκη που έχει περισσότερους από 25.000 τίτλους.

Το μουσείο ανακαινίστηκε πρόσφατα και άνοιξε ξανά την 1η Μαΐου 2019. Και είναι αυτονόητο ότι είναι απαραίτητος προορισμός για τους επισκέπτες στην Ιαπωνία που αγαπούν τα μάνγκα!

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο GreeceJapan.com από τον Τουριστικό Οργανισμό του νομού Ακίτα.

Ο ιστότοπος του Μουσείου

ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΚΙΟ ΓΙΟΚΟΤΕ

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ