Το Πάρκο και το Μουσείο Αεροπορίας στην Τοκοροζάουα

Το Μουσείο Αεροπορίας της Τοκοροζάουα βρίσκεται στο Πάρκο Αεροπορίας της Τοκοροζάουα στην ομώνυμη πόλη του νομού Σαϊτάμα στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο. Μέσα στο πάρκο ήταν το πρώτο αεροδρόμιο της Ιαπωνίας και ο διάδρομος απ’ όπου απογειώθηκε το πρώτο αεροπλάνο ιαπωνικής κατασκευής, το Kaishiki No. 1 στις 13 Οκτωβρίου του 1911. Επισήμως η πρώτη πτήση με αεροπλάνο (με ένα διπλάνο Henry Farman) είχε γίνει στις 19 Δεκεμβρίου 1910 στο πάρκο Γιογιόγκι, μόλις επτά χρόνια μετά την πτήση των αδερφών Ράιτ. Και στις δύο πτήσεις, πιλότος ήταν ο Τοκουγκάουα Γιοσιτόσι (徳川 好敏 , 1884-1963), συγγενής του τελευταίου σόγκουν της Ιαπωνίας, του Τοκουγκάουα Γιοσινόμπου.

Έξω από το μουσείο υπάρχει το δικινητήριο στροβιλοελικοφόρο YS-11 που κατασκευάστηκε από τον όμιλο εταιριών Nihon Aircraft Manufacturing Corporation – το οποίο πετούσε και στην Ελλάδα με την Ολυμπιακή και μετά με την Πολεμική Αεροπορία – και το μεταγωγικό Curtiss C-46 Commando. Μέσα στο μουσείο υπάρχουν τομείς για την ιστορία της ιαπωνικής και παγκόσμιας αεροπορίας με τις πρώτες μηχανοκίνητες πτήσεις, εκτίθενται διάφοροι τύποι αεροπλάνων και ελικοπτέρων, παλιοί κινητήρες και εξαρτήματα, υπάρχουν προσομοιωτές πτήσεων, αίθουσα προβολών αεροπορικών ταινιών κ.α.

Το Μουσείο Αεροπορίας Τοκοροζάουα απέχει περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Koku-Koen της Seibu Shinjuku Line.

Εδώ είχαμε παρακολουθήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη για την αερομεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας το 1964.

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services