Το Manji του Τζουνιτσίρο Τανιζάκι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

manji-poster

Το Manji του Τζουνιτσίρο Τανιζάκι ανεβάζει το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Μπιπ και σκηνοθεσία της Βαρβάρας Νταλιάνη. Συγγραφέας διεισδυτικός, ευφυής και αμφιλεγόμενος, ο Τανιζάκι είναι ένας από τους διασημότερους Ιάπωνες λογοτέχνες. Το 2015 συμπληρώθηκαν τα 50 χρόνια από τον θάνατό του, ενώ το 2016 είναι η επέτειος συμπλήρωσης των 130 χρόνων από τη γέννησή του.

Από Δευτέρα 9 έως Τρίτη 31 Μαΐου 2016
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στις 21:00

Το έργο, εκκινώντας από την ερωτική ιστορία δύο γυναικών, διαπραγματεύεται το θέμα της αμφιβολίας, τόσο ως προς το πραγματικό αντικείμενο του πόθου, όσο και ως προς την αντικειμενική πραγματικότητα.

Ένα χρόνο μετά την γνωριμία της με τη Μίτσουκο, η Σόνοκο αφηγείται, σε έναν ανώνυμο συγγραφέα, τα όσα συνέβησαν μεταξύ της ίδιας και της ερωμένης της, Μίτσουκο, του συζύγου της Κόταρο και του μνηστήρα της ερωμένης της, Εΐτζιρο. Η αφήγηση μας μεταφέρει στην Ιαπωνία της δεκαετίας του ’30, δημιουργώντας έναν λαβύρινθο από υπαρκτά και ψυχικά τοπία, από συνειδητές εξαπατήσεις και διαρκείς ανατροπές.  Η αναγνώριση της πραγματικής ταυτότητας των προσώπων καθίσταται αδύνατη, ενώ η αρχικά ταυτισμένη μορφή της Μίτσουκο με την μποτισάτβα Κάνον, μετατρέπεται σε μορφή δημίου, συμπαρασύροντας στην απώλεια τους εραστές της.

manji1

Συντελεστές: 
Σκηνοθεσία: Νταλιάνη Βαρβάρα
Επιμέλεια διασκευής: Φλουράκης Ανδρέας
Μέθοδοι αφήγησης: Σαββίδου Μαρία
Μετάφραση/φιλολογική επιμέλεια: Καπράνου Δανάη
Σκηνικά: Άρτεμις Σιέρρα
Κοστούμια: Δήμητρα Τρούσα
Κίνηση: Μιμίκα Σαμαρά
Μουσική: Κυριάκος Σπύρου
Video Art/Creative director: Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης
Σχεδιασμός φώτων: Αντώνης Κουνέλλας
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Σταύρος Μαρκουλάκης, Σοφία Ιγνατίδου
Φωτογραφίες: Oltjon Lipe
Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Κωστάκης

Παίζουν:
Αθηνά Αλεξοπούλου, Μαρία Θρασυβουλίδη, Κωστής Μακριδάκης, Πάνος Νάτσης

Η Βαρβάρα Νταλιάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Θεατρικών Σπουδών και του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας  της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών. Έχει σκηνοθετήσει το θεατροεκπαιδευτικό δράμα Στη σπηλιά του Μινώταυρου, στο θέατρο «Μπιπ» το 2016, το μονόλογο Μαντάμ Μπλε, στα πλαίσια του φεστιβάλ Dreamland: η γη της Επαγγελίας στο θέατρο «Μπιπ» το 2015, την παράσταση Μήδειας Πατούσες του Ανδρέα Φλουράκη, στο θέατρο «Βαφείον»  το 2014 και έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο κοινού για την performance Lift me down στο φεστιβάλ του «Κινητήρας Studio», με την ομάδα Lift.Inc, το 2013. Έχει εργαστεί ως actor-teacher σε προγράμματα για το θέατρο στην εκπαίδευση, σε Ελλάδα και Αγγλία, σε συνεργασία με το Big Brum του Μπέρμινχαμ και τον Chris Cooper. To 2014 εξέδωσε τη μονογραφία της με τίτλο Υλικό Θεάτρου: μελέτη στη δραματουργία του Ανδρέα Φλουράκη.

Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Εισιτήρια:12 ευρώ γενική είσοδος
7 ευρώ μειωμένο, 5 ευρώ Ειδική Τιμή

manji2

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ