Το «Κύμα» του Χοκουσάι στα νέα ιαπωνικά χαρτονομίσματα

Το γνωστότερο έργο της ιαπωνικής τέχνης, το «Κύμα» του Χοκουσάι, θα περιλαμβάνεται στα νέα χαρτονομίσματα που παρουσίασε την Τρίτη 9 Απριλίου ο Ιάπωνας Υπουργός Οικονομικών Τάρο Άσο.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας | ©GreeceJapan.com

Τα νέα χαρτονομίσματα των 10.000, 5.000 και 1.000 γιεν θα έχουν ολογράμματα και τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά παγκοσμίως και θα τεθούν σε κυκλοφορία το 2024. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αλλάζει τα χαρτονομίσματα κάθε 20 χρόνια, ενσωματώνοντας τις πιο πρόσφατες τεχνικές ασφαλείας με στόχο την αποτροπή της παραχάραξή τους. Η τελευταία αλλαγή έγινε το 2004.

Όπως είπε ο Ιάπωνας Υπουργός Οικονομικών, θα απεικονίζουν τρία πρόσωπα που έχουν συμβάλει καθοριστικά στις προκλήσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα, όπως είναι η προώθηση της βιομηχανίας, η χειραφέτηση των γυναικών και η τεχνολογική πρόοδος και η επιλογή τους συμβαδίζει με τη νέα αυτοκρατορική εποχή Ρέϊουα.

Το νέο χαρτονόμισμα των 10.000 γιεν (80 ευρώ περίπου) θα απεικονίζει τον Εϊίτσι Σιμπουσάουα (1840-1931), ο οποίος θεωρείται ο πατέρας του ιαπωνικού καπιταλισμού. Η πίσω πλευρά θα περιλαμβάνει το ιστορικό κτίριο του Σταθμού του Τόκιο.

πηγή: Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας

Στο χαρτονόμισμα των 5.000 γιεν θα φιγουράρει η Ούμεκο Τσουντά (1864-1929), πρωτοπόρος της εκπαίδευσης των γυναικών στην Ιαπωνία και ιδρύτρια του Πανεπιστημίου Tsuda του Τόκιο. Στην πίσω όψη θα υπάρχει σχέδιο του φυτού γλυσίνα.

πηγή: Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας

Το χαρτονόμισμα των 1.000 γιεν θα απεικονίζει τον βακτηριολόγο Σιμπασαμπούρο Κιτασάτο (1853-1931), γνωστό για τη συμβολή του στη θεραπεία της διφθερίτιδας και του τετάνου. Η πίσω πλευρά θα έχει το «Κύμα» του Χοκουσάι.

πηγή: Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας

Επίσης θα επανασχεδιαστεί το κέρμα των 500 γιεν και θα τεθεί σε κυκλοφορία το 2021.

πηγή: Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας

 

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ!ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΜπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ροή άρθρων

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ