Το Κάστρο της Χιροσίμα

Φωτογραφίες: Γιάννης Διαμαντάκος

Το Kάστρο της Χιροσίμα, ή το Κάστρο των κυπρίνων (Ρι-τζο) όπως αποκαλείται, χτίστηκε τη δεκαετία του 1590 από το νταϊμιό Τερουμότο Μόρι (1553-1625). Μετά την περίφημη μάχη της Σεγκικαχάρα το 1600 (που σήμανε την έναρξη της μακροχρόνιας ηγεμονίας του σογκουνάτου Τοκουγκάουα) στην οποία ο Μόρι ήταν στην πλευρά των ηττημένων, το κάστρο πέρασε στον έλεγχο του νταϊμιό Μασανόρι Φουκουσίμα και αργότερα στην περίοδο του Έντο στο σαμουράι Ασάνο Ναγκαακίρα.

Το κάστρο καταστράφηκε στις 6 Αυγούστου του 1945 από τη ρίψη της ατομικής βόμβας και αντίγραφό του κατασκευάστηκε το 1958. Το πέτρινο τείχος και η τάφρος έχουν παραμείνει όπως παλιά, θυμίζοντας την προ του πυρηνικού ολέθρου εποχή της Χιροσίμα.

Δίπλα στο κάστρο υπάρχει ο σιντοϊστικός ναός Χιροσίμα Γκοκόκου Τζίντζα. Ο ναός ο οποίος βρισκόταν σε άλλη τοποθεσία καταστράφηκε από την ατομική βόμβα και χτίστηκε εκεί που είναι σήμερα το 1965.

Γκοκόκου Τζίντζα
Γκοκόκου Τζίντζα

Χάρτης

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ