Το Κάστρο του Χιμέτζι

Φωτογραφίες: Άννα Μαρία Γιαννούλη

Είναι το πιο εντυπωσιακό και με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ιαπωνικό κάστρο. Το Χιμέτζι-τζο ή το Κάστρο του Λευκού Ερωδιού (Σιρασάγκι-τζο) – λόγω του λαμπρού λευκού χρώματος και της επιβλητικής και κομψής εμφάνισής του – βρίσκεται στην πόλη Χιμέτζι στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Χιόγκο, περίπου μια ώρα από το Κιότο και την Όσακα.

Το Κάστρο Χιμέτζι είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα πρωτότυπης ιαπωνικής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Εθνικός Θησαυρός. Το αρχικό οχυρό χτίστηκε το 1333 από τον άρχοντα της περιοχής και σαμουράι Ακαμάτσου Νοριμούρα (1277-1350) και ολοκληρώθηκε στη μορφή που είναι σήμερα το 1618. Από τότε το κάστρο έχει παραμείνει άθικτο και αντίθετα με άλλα κάστρα δεν έχει καταστραφεί από φωτιές, πολέμους και σεισμούς. To 2009 έκλεισε τις πύλες του για το κοινό για εργασίες ανακαίνισης και άνοιξε ξανά το 2015.

Χάρτης

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ