Το GreeceJapan.com σε άσκηση πυρόσβεσης και διάσωσης στο Τόκιο

Στην Ιαπωνία το διάστημα από 1 έως 7 Μαρτίου είναι εβδομάδα πρόληψης των πυρκαγιών και σε ολόκληρη τη χώρα γίνονται ασκήσεις πυρόσβεσης και διάσωσης από τα κατά τόπους  τμήματα της  Πυροσβεστικής, με τη συνεργασία των πολιτών. Βέβαια τέτοιες ασκήσεις γίνονται κάθε εποχή του χρόνου και επίσης στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους, σε τουριστικά μέρη, σε ναούς κλπ.

tokyo-fire-department1

Την περασμένη Κυριακή περπατώντας στην Γκίνζα στο κέντρο του Τόκιο είχαμε την τύχη να πέσουμε πάνω σε μια τέτοια άσκηση. Πρωταγωνιστής ο Q-ta (προφέρεται kyu-ta) η μασκώτ της Πυροσβεστικής του Τόκιο με τον αριθμό 119 στη φόρμα του, που είναι ο αριθμός άμεσης ανάγκης για την Πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα (μια και το έφερε η κουβέντα, ο αριθμός για την άμεση δράση της αστυνομίας είναι ο 110).

tokyo-fire-department3Η άσκηση περιλάμβανε εκμάθηση χειρισμού του πυροσβεστήρα, χειρισμό απινιδιστή (ΑED), τι πρέπει να κάνουν αν κάποιος δίπλα τους χάσει τις αισθήσεις του κ.α.

tokyo-fire-department2

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται όπως θα δείτε στις φωτογραφίες στη συμμετοχή των παιδιών ώστε να εξοικειωθούν με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση ανάγκης. Μάλιστα τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές και οι γονείς τους έχουν το ρόλο του βοηθού.  Έγινε ακόμα και διαγωνισμός δυνατότερης φωνής όπου τα παιδιά διαγωνίστηκαν ποιό  θα φωνάξει πιο δυνατά, κάτι που θα πρέπει να κάνει όταν χρειαστεί! Για να καταλάβουν το επάγγελμα του πυροσβέστη, οδήγησαν μικρά ηλεκτρικά πυροσβεστικά αυτοκίνητα, φόρεσαν ακόμα και στολή πυροσβέστη, όνειρο πολλών αγοριών που θέλουν να γίνουν πυροσβέστες όταν μεγαλώσουν.

tokyo-fire-department4

tokyo-fire-department5

Συμμετείχαν επίσης σε προσομοίωση διάσωσης με  γερανό σε μεγάλο ύψος, κάτι αναγκαίο σε μια χώρα με αμέτρητους ουρανοξύστες.

tokyo-fire-department

Tελειώνοντας, ο Q-ta μας είπε να δώσουμε χαιρετίσματα σε όλους τους αναγνώστες και αναγνώστριες του GreeceJapan.com !

Photos: Junko Nagata/ GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services