Το Δέντρο του Ιπποκράτη στο Τόκιο

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Το «Δέντρο του Ιπποκράτη» βρίσκεται στην Harumi Triton Square στο Χαρούμι του Τόκιο (στην ίδια περιοχή βρίσκεται το Ολυμπιακό Χωριό του Tόκιο 2020).  Προέρχεται από σπόρο του υπεραιωνόβιου «Πλατάνου του Ιπποκράτη» που βρίσκεται στην Κω. Το σπορόφυτο μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση της Japan-Greece Society.

Η Νιχόν-Γκιρίσα Κιόκαϊ όπως λέγεται στα ιαπωνικά η Japan-Greece Society, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1972 από τον Νορισίγκε Χασεγκάουα, πρόεδρο της Sumitomo Chemicals, μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εταιρείες της Ιαπωνίας. Ο Χασεγκάουα είχε μεγάλο ενδιαφέρον από τα γυμνασιακά του ακόμα χρόνια για την Κλασική Ελλάδα και είχε οραματισθεί τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα έφερνε σε επαφή τον ιαπωνικό λαό με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την Ελλάδα γενικότερα και θα προωθούσε τις σχέσεις των δύο χωρών.

Πρόεδρος της Japan-Greece Society είναι ο κ. Σινίτσι Γιοκογιάμα και επίτιμος πρόεδρος ο εκάστοτε Πρέσβης της Ελλάδος στο Τόκιο.

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Η επιγραφή κάτω από το δέντρο, με τα γνωστά λόγια του Ιπποκράτη «ο βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή, ο δε καιρός οξύς, η δε πείρα σφαλερή, η δε κρίσις χαλεπή».

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα