Το αριστούργημα του Ακίρα Κουροσάουα «ΡΑΝ» σε επανέκδοση 4Κ (τρέιλερ)

Ran-poster

Το τελευταίο επικό αριστούργημα του σπουδαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάουα «ΡΑΝ», θα ξεκινήσει να προβάλλεται από την 1η Απριλίου στις κινηματογραφικές αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου (φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη προβολή στην Αγγλία το 1986), στην επανέκδοσή του σε υπερυψηλή ευκρίνεια 4Κ με τα σπάνιας ομορφιάς πλάνα του να φαίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά. Η επεξεργασία σε 4Κ έγινε από τα πρωτότυπα αρνητικά, καρέ με καρέ και η χρωματική επεξεργασία έγινε με την τελική έγκριση του Μασαχάρου Ουέντα, ενός από τους τρεις διευθυντές φωτογραφίας της ταινίας.

 

Στην συγκλονιστική ταινία ο πανίσχυρος άρχοντας Χιντετόρα Ιτσιμόντζι αποφασίζει να μοιράσει το βασίλειο του στους τρεις γιους του υπό τον όρο να μείνουν ενωμένοι. Ο μικρότερος τον προειδοποιεί για το λάθος του κι εκείνος, εξοργισμένος, τον αποκληρώνει, σύντομα όμως θα δει την αχαριστία των δύο μεγαλύτερων γιων του. Πηγή έμπνευσης του ΡΑΝ ήταν οι θρύλοι για τον Ιάπωνα νταϊμιό Μόρι Μοτονάρι του 16ου αιώνα (ο οποίος είχε τρεις αφοσιωμένους γιους) και στη συνέχεια όπως είχε πει ο Κουρασάβα, ανακάλυψε πολλά κοινά στοιχεία με το «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 1985, στοίχισε 12 εκατομμύρια δολάρια και ήταν η ακριβότερη ως τότε ιαπωνική κινηματογραφική παραγωγή. Χρησιμοποιήθηκαν 1.400 κομπάρσοι και 200 άλογα. Τα κοστούμια και οι πανοπλίες ήταν χειροποίητα και ολοκληρώθηκαν σε δύο χρόνια από την Έμι Ουάντα η οποία τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 1983 και τα περισσότερα έγιναν στο ηφαιστειογενές βουνό Άσο στο νομό Κουμαμότο της νήσου Κιούσου. Ο Κουροσάουα πήρε επίσης άδεια να τραβήξει πλάνα σε δύο από τα σημαντικότερα ιαπωνικά κάστρα, του Κουμαμότο και Χιμέτζι. Το τρίτο κάστρο (που κάηκε ολοσχερώς) κατασκευάστηκε ειδικά για την ταινία στους πρόποδες του όρους Φούτζι.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα