Τμήμα Ασιατικού Προσανατολισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας

panepistimio-athinon-f1Στην καθιέρωση τριών υποτροφιών σε Ιάπωνες φοιτητές, αλλά και την ολοκλήρωση της μεταφοράς του τμήματος Ασιατικού Προσανατολισμού από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ώστε να λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την αποτίμηση της πρόσφατης περιοδείας του στην Ιαπωνία.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, τόσο η Κίνα όσο και η Ιαπωνία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να στελεχώσουν το τμήμα με διδακτικό προσωπικό, ενώ για τη λειτουργία του έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 200.000 ευρώ.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε επίσης τη συμβολή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη διάδοση των Ελληνικών στην Ασία.

«Αυτή τη στιγμή η Ιαπωνία, με τις 15 αυτές έδρες, σιγά-σιγά μεταμορφώνεται σε ένα network από τμήματα ελληνικών σπουδών και όλοι οι καθηγητές της συνδέονται, με επίκεντρο πάντα εννοείται το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σε μία ψηφιακή κοινότητα πρακτικής. Που σημαίνει ότι θα δίνουν και θα παίρνουν, θα τροφοδοτούνται με υλικά, θα μπορούν να απευθύνουν ό,τι ερωτήσεις έχουν και στα συνέδριά τους να υπάρχει και η ελληνική εκπροσώπηση για να είναι όσο γίνεται πιο σφιχτή και διαρκής» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Γιώργος Καζάζης.

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε την Ιαπωνία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης της UNESCO για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (UNESCO World Conference on Education for Sustainable Development Learning Today for a Sustainable Future) που πραγματοποιείται  στη  Ναγκόγια από τις 10 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2014.

Σχετικά με το θέμα της ίδρυσης τμήματος Ιαπωνικών Σπουδών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια διαβάστε και τα παρακάτω προηγούμενα άρθρα μας

– Η απουσία των Ιαπωνικών Σπουδών στην Ελλάδα

– Ανάγκη ώθησης Ασιατικών Σπουδών στην Ελλάδα

– Ίδρυση Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

– Δεν θα λειτουργήσει τελικά το τμήμα Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

– Συνέντευξη με τον Ιαπωνολόγο καθηγητή Στέλιο Παπαλεξανδρόπουλο

– Ο Ιάπωνας Πρέσβης για τις Ιαπωνικές Σπουδές στην Ελλάδα

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ