Τηλεοπτικό διάγγελμα του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στις 8 Αυγούστου για το ενδεχόμενο παραίτησης του

emperor-birthday2015_002
Ο Αυτοκράτορας Ακιχίτο και η Αυτοκράτειρα Μιτσίκο. photo: Junko Nagata/ GreeceJapan.com

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 15.00 (τοπική ώρα) το μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό διάγγελμα του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του στον απόηχο των δημοσιευμάτων σχετικά με την επιθυμία του να παραιτηθεί από το Θρόνο των Χρυσανθέμων εντός των επομένων ετών.

Τον Ιούλιο, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ είχε μεταδώσει ότι ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας δεν επιθυμεί να διατηρήσει τον τίτλο του εάν πρέπει να περιορίσει την άσκηση των επίσημων καθηκόντων του, κάτι που είχε διαψευσθεί αργότερα από την Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ακιχίτο θα απευθυνθεί με τηλεοπτικό διάγγελμα στον ιαπωνικό λαό. Η πρώτη ήταν πέντε μέρες μετά τον καταστρεπτικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011, όταν η Ιαπωνία γνώρισε μια ανείπωτη τραγωδία.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό Σύνταγμα, ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας αποτελεί το «σύμβολο του Κράτους και της ενότητας του Λαού» και δεν έχει καμία κυβερνητική εξουσία.

Ο Ακιχίτο ανέβηκε στο θρόνο το 1989 ως ο 125ος της αυτοκρατορικής διαδοχής. Τελευταία φορά που η διαδοχή έγινε εν ζωή ήταν πριν 199 χρόνια όταν ο Αυτοκράτορας Kοκάκου παρέδωσε τον θρόνο στο γιο του Νινκό το 1817.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ: O Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας γιόρτασε τα 82ά γενέθλιά του

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα