Τηλεδιάσκεψη μαθητών από το Μισάτο και το Περιστέρι

日本語

Μαθητές του Μισάτο -της «πόλης υποδοχής της Ελλάδας» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 – συναντήθηκαν διαδικτυακά στις 24 Οκτωβρίου με μαθητές από το Περιστέρι, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει φέτος οι δύο δήμοι.

Στην τηλεδιάσκεψη, τη 2η που πραγματοποιήθηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έλαβαν μέρος η Μομόκα, ο Γιουσούκε και ο Γιούτο (και οι τρεις από το Γυμνάσιο Χικονάρι) και η Ευαγγελία και ο Αποστόλης από το 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου και ο Αδάμ από το 10ο Λύκειο Περιστερίου. Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ήταν ο αθλητισμός (και οι 3 μαθητές από την Ελλάδα κάνουν τζούντο) και οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι σχολικές δραστηριότητες, η κουζίνα των δύο χωρών, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οι καιρικές συνθήκες στις δύο πόλεις κ.α.

Τα παιδιά από την Ιαπωνία είχαν υποδεχθεί το καλοκαίρι στην πόλη τους τον εθνικό προπονητή στίβου κ. Γιάννη Κουτσιώρα ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ιαπωνία για την επιλογή του προπονητικού κέντρου προετοιμασίας της εθνικής ομάδας πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα είχαν παρακολουθήσει μαθήματα ελληνικής γλώσσας με την καθηγήτρια κα Μάσακο Κίντο με σκοπό να τον καλωσορίσουν στα ελληνικά.

Όπως ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ο ΣΕΓΑΣ, το Μισάτο επιλέχθηκε για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής η οποία θα μείνει εκεί μέχρι την είσοδό της στο Ολυμπιακό Χωριό.

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα