Την καθηγήτρια Μάσακο Κίντο από την Ιαπωνία τίμησε το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας

«Η Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μετράει τους φίλους της. Η κα Μάσακο Κίντο είναι αποδεδειγμένα φίλη της Ελλάδος και λάτρης τού Ελληνικού πολιτισμού», δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε χθες Παρασκευή 8 Νοεμβρίου με την κα Κίντο, καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στο Τόκιο. 

Η κα Κίντο ειδικεύεται στη διδασκαλία της Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κιορίτσου στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα Ελληνική γλώσσα, Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Ιδρύματος Ωνάση. 
Αφού συμπλήρωσε τις σπουδές της στο Τόκιο, όπου και ανήλθε στις πανεπιστημιακές βαθμίδες, συνέβαλε καθοριστικά στο πρόγραμμα της συντήρησης των τοιχογραφιών του καθολικού της Ιεράς Μονής Φανερωμένης στη Σαλαμίνα. 

Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώθηκε χάρη στην εργασία επιστημόνων και τεχνικών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, που εγκρίθηκε στο πλαίσιο προγράμματος Ενίσχυσης και Υποστήριξης της Επιστημονικής Έρευνας. Καθώς επίσης και στην ευγενή χορηγία της Sumitomo Foundation στο πλαίσιο δικού της προγράμματος Επιχορήγησης Έργων για την Προστασία, Διατήρηση και Αποκατάσταση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ευοδώθηκε, δηλαδή μια δημιουργική συνεργασία Ελληνικών και ιαπωνικών φορέων, πολύτιμος καταλύτης της οποίας υπήρξε η κα Κίντο. 

H καθ. Masako Kido σε διάλεξή της για το ελληνικό κόσμημα στην εκδήλωση «Γνωριμία με την Ελλάδα» που διοργάνωσε η κα Lawand-Τσαμαδού σύζυγος του Έλληνα Πρέσβη στην Ιαπωνία Νικόλαου Τσαμαδού. (Πρεσβευτική Κατοικία, Τόκιο, Φεβρουάριος 1013)
H καθ. Μάσακο Κίντο σε διάλεξή της για το ελληνικό κόσμημα στην εκδήλωση «Γνωριμία με την Ελλάδα» που διοργάνωσε η κα Lawand-Τσαμαδού σύζυγος του Έλληνα Πρέσβη στην Ιαπωνία Νικολάου Τσαμαδού. (Πρεσβευτική Κατοικία, Τόκιο, Φεβρουάριος 2013)

Κατά καιρούς, η Ιαπωνίδα πανεπιστημιακός ταξιδεύει ανά την Ελλάδα επισκεπτόμενη βυζαντινούς ναούς και μελετώντας τις αγιογραφίες τους, συνοδεία σπουδαστών, οι οποίοι επιστρέφουν πάντα στην Ιαπωνία ως άριστοι πρεσβευτές της χώρας και του πολιτισμού μας. 

«Η κα Κίντο έχει αναπτύξει εξαιρετικές πρωτοβουλίες με τις οποίες προσφέρει στην Ελλάδα συντηρώντας και αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά μας», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Και πρόσθεσε: «Θεώρησα καθήκον μου να τη γνωρίσω και να την ευχαριστήσω για ό,τι κάνει. Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας τη θεωρούμε ένα δικό μας άνθρωπο». 

faneromeni-salamina
Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 στις 8 μμ το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και η 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων οργανώνουν στο μουσείο εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών του καθολικού της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Σαλαμίνας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, που τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κυριάκου Γεροντόπουλου, ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής θα απονείμει στην κα Κίντο τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη της πόλης.

Σύνδεσμος:
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, παρουσίαση του προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών του καθολικού της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Σαλαμίνας. 

Σχετικά με αυτήν τη σπουδαία ελληνοϊαπωνική συνεργασία μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες και στη συνέντευξη που είχε δώσει στο GreeceJapan.com η διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου κα Αναστασία Λαζαρίζου.

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services