Τελετή Απονομής του Επαίνου του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας στον Σπύρο Δροσουλάκη

Ο κ. Σπύρος Δροσουλάκης με τον Ιάπωνα Πρέσβη κ. Γιασουχίρο Σιμίζου

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κέντο Ιάιντο Ναγκινάτα, κ. Σπυρίδωνας Γ. Δροσουλάκης, έλαβε τον «Έπαινο του Υπουργού Εξωτερικών» της Ιαπωνίας του 2019, για την πολυετή συνεισφορά του στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας μέσω των πολεμικών τεχνών, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Ο κ. Δροσουλάκης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις ιαπωνικές πολεμικές τέχνες από νεαρή ηλικία, λαμβάνοντας μέρος σε αθλητικές διοργανώνεις εν μέσω της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό ως δόκιμος. Έχοντας κατακτήσει το 4ο νταν στο Καράτε (Σότοκαν), το 6ο νταν στο Ιάιντο και το 5ο νταν στο Κέντο, το 2002 εγκαινίασε τον όμιλο ιαπωνικών πολεμικών τεχνών Furyu Dojo Athens, όπου διδάσκει Ιάιντο και Κέντο μέχρι σήμερα.

Επίσης, ο κ. Δροσουλάκης, κατέχοντας πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες, συμβάλλει και ως συντονιστής στην επιτυχή διοργάνωση της ετήσιας αθλητικής εκδήλωσης «Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών», που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας κάθε χρόνο με στόχο την προβολή των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης με τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, στελέχη των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού.

Επίσης μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Ιάπωνας σενσέι Κατσούο Όντα (Ιάιντο χάνσι 8 νταν, Κέντο κιόσι 7 νταν), προσωπικός εκπαιδευτής του κ. Δροσουλάκη, μαζί με μαθητές και συναθλητές του βραβευόμενου.

Ο Έπαινος του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας καθιερώθηκε ως θεσμός από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας το 1983 και απονέμεται σε όσους συμβάλουν στη διεύρυνση των φιλικών σχέσεων της Ιαπωνίας με τις ξένες χώρες.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα