Τελέστηκε η επίσημη ενθρόνιση του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε αποδίδει χαιρετισμό εκ μέρους του ιαπωνικού λαού στον Αυτοκράτορα Ναρουχίτο. Φωτογραφία: Kυβέρνηση της Ιαπωνίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο η επίσημη ενθρόνιση του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο, πέντε μήνες μετά την παραίτηση του πατέρα του, Ακιχίτο. Ο 59χρονος Ναρουχίτο διαδέχθηκε τον πατέρα του την 1η Μαîου 2019 (ημέρα που η Ιαπωνία εισήλθε στη νέα αυτοκρατορική εποχή «Ρέιουα») και ανακηρύχθηκε σήμερα επίσημα ο 126ος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας.

Από το θρόνο Τακαμικούρα και κατά τη διάρκεια της τελετής «Σοκούι νο Ρέι», ο Ναρουχίτο ορκίστηκε ότι θα δρα βάσει του συντάγματος και θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του ως το σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού. Η σύζυγός του, αυτοκράτειρα Μασάκο, κάθισε σε ξεχωριστό θρόνο.

Στην τελετή, παρουσία 1999 καλεσμένων, αρχηγών, μελών βασιλικών οικογενειών και εκπροσώπων από 191 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συνεχάρη τον Αυτοκράτορα εκ μέρους του ιαπωνικού λαού.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και την Κύπρο η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ