Ταξίδι στην ιστορική πόλη Χικόνε

Η πόλη Χικόνε είναι η πρωτεύουσα του νομού Σίγκα και βρίσκεται στην ανατολική όχθη της Μπίουα, της μεγαλύτερης λίμνης της Ιαπωνίας. Είναι γνωστή κυρίως για το ομώνυμο κάστρο της, ένα από τα δώδεκα ιαπωνικά κάστρα που διατηρούνται μέχρι σήμερα στην αρχική τους μορφή. Είναι επίσης ένα από τα πέντε κάστρα που έχουν χαρακτηριστεί ως Εθνικοί Θησαυροί.

Βγαίνοντας από το σταθμό της πόλης θα δείτε τον ανδριάντα του Ίι Ναομάσα (1561-1602) πάνω στο άλογό του, ξακουστού σαμουράι και στρατηγού του Τοκουγκάουα Ιεγιάσου. Η κατασκευή του κάστρου ξεκίνησε το 1603 από τον γιο τού Ναομάσα, τον Ίι Ναοκάτσου και ολοκληρώθηκε το 1622. Κατεβαίνοντας από το λόφο που βρίσκεται το κάστρο, υπάρχει από το 1677 ο Γκενκιου-έν, ένας όμορφος κήπος με λιμνούλα, ιδανικό μέρος για περίπατο και αναψυχή. Δίπλα υπάρχει ακόμα η οικογενειακή κατοικία του άρχοντα του κάστρου.

Στο φωτογραφικό μας οδοιπορικό θα δείτε και το σιντοϊστικό ναό Σίγκακεν Γκοκόκου. Ιδρύθηκε το 1876 από τον Ίι Ναομόρι, προς τιμήν των πολεμιστών του Οίκου του που έπεσαν στον πόλεμο Μπόσιν, τον εμφύλιο πόλεμο (1868-69) ανάμεσα στους υποστηρικτές του Σογκουνάτου Τοκουγκάουα και των υποστηρικτών του Αυτοκράτορα. Σήμερα ο ναός είναι αφιερωμένος και σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους (με καταγωγή από το νομό Σίγκα) στους σινοϊαπωνικούς, ρωσοϊαπωνικούς και παγκοσμίους πολέμους, συνολικά 34.750 νεκρούς.

Η πόλη απέχει περίπου 50 λεπτά από το Κιότο και 80 λεπτά από την Oσάκα, απευθείας με τραίνο (JR Special Rapid). Αν ταξιδεύετε με το JR Tokaido Shinkansen, θα πρέπει να κατεβείτε στο σταθμό Maibara (2 ώρες και 20 λεπτά από το Τόκιο) και να αλλάξετε τρένο, είναι ένας σταθμός πριν το σταθμό Hikone.

Καλό ταξίδι!

Φωτογραφίες: Γιάννης Διαμαντάκος

Χάρτης

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ