Ταξίδι στη Μιγιατζίμα

Φωτογραφία: Γιάννης Διαμαντάκος

Η Μιγιατζίμα όπως είναι περισσότερο γνωστό το νησάκι Ιτσουκουσίμα, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ιαπωνία. Το πελώριο τορίι (πύλη) είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα ιαπωνικά αξιοθέατα.

Η Μιγιατζίμα βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του κόλπου της Χιροσίμα. Μπορείτε να πάτε με τρένο από το σταθμό της Χιροσίμα μέχρι το σταθμό Μιγιατζιμαγκούσι σε περίπου 25 λεπτά ή αν προτιμάτε με τραμ που διασχίζει την πόλη της Χιροσίμα και κάνει περίπου διπλάσιο χρόνο από το τρένο. Από το σταθμό Μιγιατζιμαγκούσι παίρνετε το φέρυ και σε 10 λεπτά βρίσκεστε στη Μιγιατζίμα.

Το νησί που θεωρείται ιερός τόπος στον σιντοϊσμό – την εγχώρια θρησκεία της Ιαπωνίας – είναι γνωστό για το ναό Ιτσουκουσίμα, ένα από τα ιαπωνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και κτήρια του οποίου έχουν χαρακτηρισθεί από την Κυβέρνηση ως «Εθνικοί Θησαυροί».

Μην αρκεστείτε στην περιοχή γύρω από ναό. Ανεβείτε στο βουνό Μισέν (ύψος 535 μ.), απολαμβάνοντας την πανέμορφη φύση περπατώντας στο δάσος ανάμεσα σε ναούς και άλλα αξιοθέατα. Το νησί συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες τη διάρκεια της μέρας λόγω του ότι είναι βασική ημερήσια εκδρομή από τη Χιροσίμα. Μπορείτε πάντως να έχετε μια ρομαντική διαμονή σε ένα από τα ριόκαν (παραδοσιακά ιαπωνικά πανδοχεία) του νησιού.

Φωτογραφίες: Γιάννης Διαμαντάκος

 

 Χάρτης

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ