Ταξίδι: Περπατάμε στη Φουκαγκάουα ακολουθώντας τον ποιητή των χάικου, Ματσούο Μπασό

Τις προηγούμενες μέρες περπατήσαμε στη Φουκαγκάουα του δήμου Κότο, μια όμορφη και ιστορική περιοχή του Τόκιο που έχει συνδέσει το όνομά της με τον Ματσούο Μπασό. Ο πιο γνωστός ποιητής των χάικου – και γενικότερα ο πιο γνωστός Ιάπωνας ποιητής παγκοσμίως –  έζησε εδώ αρκετά χρόνια. Η Φουκαγκάουα ήταν η αφετηρία του ταξιδιού του στο Βορρά για το οποίο έγραψε στο πασίγνωστο ταξιδιωτικό ημερολόγιο «O στενός δρόμος προς τα βάθη του Βορρά» (Όκου νο Χοσόμιτσι) που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της ιαπωνικής λογοτεχνίας.

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Συνοψίζουμε το αφιέρωμά μας προσθέτοντας ένα χάρτη με τα σημεία που επισκεφτήκαμε. Ξεκινήσαμε από το σταθμό Κιγιοσούμι-Σιρακάουα (η 11η στάση της γραμμής Χανζόμον από το σταθμό της Σιμπούγια) και ολοκληρώσαμε την περιήγησή μας στο Μουσείο Μπασό.
Όταν επισκεφτείτε το Τόκιο, το αφιέρωμά μας μπορεί να είναι είναι ο οδηγός σας για μια μικρή εκδρομή στην περιοχή, που εκτός από τα σχετικά με τον Μπασό σημεία, υπάρχουν πολλά άλλα αξιοθέατα όπως το Μουσείο Έντο της Φουκαγκάουα.

  1. Σταθμός Kiyosumi-Shirakawa
  2. Σάιτοαν
  3. Το Μονοπάτι των Χάικου
  4. Γέφυρα Μάννεν (στην ίδια σελίδα με το μονοπάτι)
  5. Ο Κήπος Μπασό
  6. Το ιερό Μπασό Ινάρι
  7. Το Μουσείο Μπασό

 

ΥΓ. Διαβάστε και το αφιέρωμά μας στα χάικου.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ