Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία με μοτοσυκλέτα!

του Μανώλη Σαρηγιάννη

Ένα μαγικό ταξίδι που έγινε πραγματικότητα τον Ιούνιο του 2023

Το 2019 τέσσερεις φίλοι μοτοσυκλετιστές επιλέξαμε την Ιαπωνία για προορισμό μας.
Το πλάνο ήταν να νοικιάσουμε μοτοσυκλέτες για 10 ημέρες από το Τόκιο και να ταξιδέψουμε νότια σε Τοκουσίμα, Kότσι, Ουατζίμα, Χιροσίμα, Χιμέτζι, Kιότο, Τόμπα, Χακόνε, Φούτζι. Οι πόλεις επιλέχθηκαν έπειτα από διερεύνηση του χάρτη και με κριτήριο οι διαδρομές να είναι σε επαρχιακούς γραφικούς δρόμους. Σε συνεργασία με το Japan Motorcycle Rentals ετοιμάσαμε τις διαδρομές και τις κρατήσεις στα καταλύματα. Όμως λόγω του covid-19 και καθώς δεν επιτρεπόταν η επίσκεψη τουριστών στην Ιαπωνία, το ταξίδι μας αναβλήθηκε 4 φορές έως τον Ιούνιο του 2023.

Το ταξίδι ήταν μαγικό, οι διαδρομές, οι πόλεις, οι άνθρωποι που συνάντησαμε μας άφησαν μια μοναδική εμπειρία. Ο καιρός μας δυσκόλεψε καθώς αρκετές ημέρες έβρεχε. Τα highlights της διαδρομής ήταν πάρα πολλά, κάθε ημέρα μας έχει χαραχθεί στη μνήμη χιλιόμετρο χιλιόμετρο κάθε διαδρομή. Αν και έχουμε ταξιδέψει με τις μοτοσυκλέτες μας στις ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία και Μέση Ανατολή, η Ιαπωνία ήταν μια διαφορετική εμπειρία με άλλο ήθος, έθιμα και περισσότερη αγάπη για την μοτοσυκλέτα.
Αν δεν έχετε χρόνο 10-14 ημερών και θα θέλατε να ταξίδεψετε μια διαδρομή με μοτοσυκλέτα στην Ιαπωνία, από το Τόκιο στο Hakone Skydrive και το όρος Φούτζι είναι ένα εξαιρετικό ταξίδι 3 ημερών.
Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουμε τη φύση και τους δρόμους της Ιαπωνίας. Ίσως γι’ αυτό υπάρχουν τόσα όμορφα ζωγραφικά έργα καλλιτεχνών.
Ευχαριστούμε τις οικογένειες μας που μας στήριξαν στην επιλογή μας να ταξιδέψουμε για ακόμη μια φορά με μοτοσυκλέτα.

Life is a Ride!

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τον κ.Μανώλη Σαρηγιάννη

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα