Τα Gundam στο Διάστημα (στην κυριολεξία) για το Tokyo 2020

“G-SATELLITE Go to Space” ©Tokyo 2020 ©Sotsu・Sunrise

Δύο από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες άνιμε, τα RX-78-2 Gundam και MS-06S Zaku II θα επιβιβαστούν σε δορυφόρο που για πρώτη φορά θα μπει σε τροχιά γύρω από τη γη ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρόκειται για το πρόγραμμα “G-SATELLITE Go to Space” που αναμένεται να δώσει νέα ώθηση και βέβαια ιαπωνική χροιά στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και στο οποίο συνεργάζονται το Tokyo 2020, το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, ο Ιαπωνικός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (JAXA) και τρεις εταιρείες αεροδιαστημικής από το νομό Φουκούι. Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του Tokyo 2020 One Team Project που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2017 και στο πλαίσιο του οποίου η Ιαπωνία κάλεσε τους κορυφαίους από διάφορους κλάδους της επιστήμης και τέχνης να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και να εκφράσουν το δικό τους όραμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βέβαια τα γιγάντια ρομπότ του Mobile Suit Gundam, της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς άνιμε, θα μικρύνουν …μερικά μέτρα για να φτάσουν τα 10 εκατοστά και να χωρέσουν στο νανοδορυφόρο διαστάσεων 10 εκ Χ 10 εκ Χ 30 εκ και βάρους 3 κιλών. Μέσα στον G-SATELLITE θα υπάρχουν κάμερες που θα στέλνουν φωτογραφίες της γης και θα μεταδίδουν εικόνες των “επιβατών” του, ενώ σε ένα ηλεκτρονικό πίνακα θα διαβάζουμε τα μηνύματά τους για τους Αγώνες.

G-SATELLITE ©Nakasuka Funase Intelligence Space System Laboratory

Ο “G-SATELLITE” θα παραδοθεί στην JAXA το φθινόπωρο και θα μεταφερθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Μάρτιο του 2020 απ’ όπου θα μπει σε τροχιά τον ίδιο ή τον επόμενο μήνα.

©Tokyo 2020

Η παρουσίαση του “G-SATELLITE Go to Space” έγινε στις 15 Μαΐου στο Τόκιο, από τον δημιουργό των Gundam Γιοσιγιούκι Τομίνο, τον Ιάπωνα αστροναύτη Νορισίγκε Κανάι, τον καθηγητή Διαστημικής του Πανεπιστημίου του Τόκιο Σινίτσι Νακασούκα και τον Διευθυντή Αθλημάτων του Tokyo 2020 και πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή σφυροβολίας Kότζι Μουροφούτζι.


Και δύο σχετικές φωτογραφίες από το Μουσείο της Bandai. Στην δεύτερη φωτογραφία υπάρχει και η υπογραφή του Γιοσιγιούκι Τομίνο

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com
photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services