Τα γραμματόσημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020 από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

日本語

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκυο 2020»

Το Ολυμπιακό Πνεύμα, η ιδεολογία και η φιλοσοφία του, ως μία αμετάβλητη μέσα στους αιώνες πολιτισμική αξία, ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας και, με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταλαμπαδεύτηκαν σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας πλέον μία από τις σημαντικότερες εκφάνσεις του σύγχρονου πολιτισμού. Η παγκόσμια ολυμπιακή οικογένεια διευρύνθηκε με τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων χωρών και το ολυμπιακό αθλητικό πρόγραμμα με την προσθήκη νέων αθλημάτων.

Η Αναμνηστική Σειρά «Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκυο 2020» αποτελείται από δύο φεγιέ και επιθυμεί να τιμήσει τη συνεισφορά της Ιαπωνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ταυτόχρονα, την αισθητική της παράδοση που βρίσκει σύγχρονη εφαρμογή στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκυο 2020.

ΕΛΤΑ

Στο πρώτο φεγιέ απεικονίζεται ο Jigoro Kano, η εμβληματική μορφή του νεώτερου ιαπωνικού αθλητισμού, οι προσπάθειες του οποίου για να ενταχθεί η Ιαπωνία στην ολυμπιακή οικογένεια, αποτελούν την έναρξη της ιαπωνικής ολυμπιακής ιστορίας. Ο πατέρας του τζούντο και πρώτος Ασιάτης Αθάνατος πλαισιώνει την παράσταση του γραμματοσήμου με τα τοπόσημα του σύγχρονου Τόκυο, το οποίο γιορτάζει με πυροτεχνήματα την έναρξη των Αγώνων.

ΕΛΤΑ

Στο δεύτερο φεγιέ απεικονίζεται το ιδιαίτερα δημοφιλές στους Ιάπωνες άθλημα του Hanetsuki. Το τοπίο της παράστασης, με σαφείς αναφορές στην παραδοσιακή ιαπωνική χαρακτική, επιδιώκει να αναδείξει τις στέρεες καταβολές της ιαπωνικής αισθητικής πρότασης των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκυο 2020, ενώ το σύγχρονο γήπεδο που εικονίζεται στο γραμματόσημο παραπέμπει στο ιστορικό αθλητικό βάθος της διοργανώτριας χώρας και τη συνεισφορά της στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν να επιδείξουν μία πλούσια και καλλιτεχνικά άρτια παράδοση στο σχεδιασμό Ολυμπιακών Γραμματοσήμων, ξεκινώντας από τα πρώτα παγκοσμίως Ολυμπιακά Γραμματόσημα του 1896 ενώ οι πολυαναμενόμενες Ολυμπιακές Σειρές Γραμματοσήμων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών παγκοσμίως.

Η έκδοση αποτελείται από δύο φεγιέ διαστάσεων 120 Χ 85 mm, που περιλαμβάνουν από ένα γραμματόσημο, διάστασης 35 Χ 45 mm το καθένα. Τα φεγιέ είναι αριθμημένα και διατίθενται αποκλειστικά σε σετ, στην τιμή των 4,80 €.

ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΛΑΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
2,40€ – Jigoro Kano-ΤΟΚΥΟ 2020 – 20.000 φεγιέ
2,40€ –  Hanetsuki-Ο αθλητισμός συναντά την παράδοση – 20.000 φεγιέ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ: Μυρσίνη Βαρδοπούλου
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ : Πολυχρωμία (οffset)
ΕΚΤΥΠΩΣΗ : “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ : Κυκλοφορούν στις 03 Ιουνίου 2021 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 02 Ιουνίου 2022, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα, από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα και από το ηλεκτρονικό κατάστημα ΕΛΤΑ μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

1. ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (3.000 σετ 2 τεμαχίων)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 7,00 € ανά σετ 2 τεμαχίων.

ΕΛΤΑ

2. ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΣΕΙΡΑΣ (500 τεμάχια)

Διατίθενται προς 18,00 € ανά τεμάχιο.

ΕΛΤΑ

Bρείτε τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα στο e-shop των ΕΛΤΑ και στα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι ΦΠΗΚ και τα τευχίδια που θα αποσυρθούν στις 02 Ιουνίου 2022.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές από την Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021, από 9:00 έως 13:00, στο Κεντρικό Ταχυδρομικό Κατάστημα Αθηνών, Αιόλου 100 στην Αθήνα, αρκεί να έχουν επικολλημένα επ’ αυτών γραμματόσημα της Σειράς ή οποιοδήποτε άλλο γραμματόσημο ελάχιστης αξίας 0,90€. Εναλλακτικά, μπορούν να αποστείλουν ατελώς τα ταχυδρομικά τους αντικείμενα στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού (Αιόλου 100, 2ος όροφος, 101 88 Αθήνα) για να λάβουν αποτύπωμα της ειδικής αναμνηστικής σφραγίδας ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Παρακαλούμε να σημειώνεται στον φάκελο αποστολής η ένδειξη «ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ».

Βίντεο

 

Πηγή: EΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ